Порука из руске Думе поводом немира у Београду: Вучић – „кост у грлу“ за „НАТО лобисте“

Дестабилизација Србије противречи интересима Русије на Балкану и може да угрози тренутни статус те земље као неутралне, несврстане, пријатељске Русије, рекла Елена Пањина

Фото: Спутњик / Александар Милачић

Дестабилизација ситуације у Србији не одговара интересима Русије на Балканском полуострву, изјавила је члан Комитета за међународне послове Државне думе Русије, Елена Пањина, коментаришући оптужбе на рачун Русије о умешаности у анти владине немире у Београду и додала да је председник Србије „кост у грлу“ за „натовски лоби“ на Балкану.

„Организација ’обојених‘ политичких побуна никада није била инструмент Русије у дијалогу са другим земљама, посебно у погледу Србије, која је одбила да уведе санкције против Русије и уско сарађује са нашом земљом. Дестабилизација Србије противречи интересима Русије на Балкану и може да угрози тренутни статус те земље као неутралне, несврстане, пријатељске Русије“, рекла је Пањина.

Она је додала да је Вучић „кост у грлу“ за „натовски лоби“ на Балкану.

„Сада покушавају да га скину са власти на сваки начин, укључујући увлачењем у масовне нереде патриотски настројених Срба који се плаше ’капитулације‘, ’предаје суверенитета над Косовом‘“, изјавила је посланица.

Подсетимо, поједине невладине организације, као што је ЦЕАС, гостујући у неким домаћим медијима, „откриле“ су „руски траг“ у демонстрацијама у Србији, оптужујући неосновано и без доказа, како је рекао амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко.

У вези са наводима неких медија о „руском трагу“, Вучић је у недељу изјавио да нема доказа да Русија стоји иза протеста у Србији.

Коментаришући присуство страних држављана на протестима у Београду, Вучић је рекао да је највише било Црногораца, али не мисли да њихова служба има везе са тим.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 13. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

  1. Зар ово није отворено и брутално мешање у унутрашње ствари једне суверене земље. Па овај је крвник српског народа и Руси су га могли обуздати за време његових 17 сусрета са Путином да су хтели. Него изгледа и њима одговара да се овај народ потпуно исели из Србије. Никако ми није јасно који је ту Руски интерес да нас овај брутално уништава и распродаје народну имовину, пљачка и уништава економију доводећи стране фирме којима ми плаћамо наше раднике, које запосле, нашим парама а наравно он и његови хулигани узимају проценат. Не могу да верујем шта читам!!!
    СА ДРУГЕ СТРАНЕ НАЈВЕЋУ И НАЈПОЗНАТИЈУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ “ ЗАПАДНИ ПАРТНЕР “ ПРЕТВАРА У ЏАМИЈУ ТО ЈЕ УНУТРАШЊА СТВАР ТУРСКЕ. Е па браћо Руси ако већ нећете да нам помогнете бар нас оставите на миру.

  2. Госпођа политичарка да пита своје академике, госпође Јелену Пономарјову, Филимонову…о Косову и Вучићу, о натолобистима….као борац против нато интереса за 8-осам година учинио је еунатоуса газдама све, а вама Русима чак и групици у Нишу, није се усудио да јавно призна дипломатски имунитет.:))) …ако је госпођа политичарка желела да људима огади руску власт, оваквим незнањем и неистинама, одлично успева…п.с. за кога она ради??!!

  3. Путине, одлучи се, задњи је час! Знаш ти добро ко је Вучић и шта ради. Не лажи више Русе да имају пријатеља на Балкану. Овако губиш стотине хиљада оних који су за Русију и који ти сварно могу помоћи. Зар да те пацер изради, исто к’о Мило?

Оставите коментар