Видео састанак ЕУ, тзв. Косова и Србије: Циљ споразум о свеобухватној нормализацији односа Београда и Приштине

Договорене су и теме за састанак у Бриселу у четвртак, саопштио Александар Вучић на Инстаграм налогу Будућност Србије

Александар Вучић на видео конференцији Србија-тзв. Косово-ЕУ (Фото: Танјуг/Инстаграм налог Будућност Србије)

Председник Србије Александар Вучић, који путем видео-линка учествовао на трилатералном састанку Европске уније, Београда и Приштине, истакао је да је дијалог настављен, као и да су договорене теме за састанак у Бриселу.

Александар Вучић је рекао да се дијалог под покровитељством ЕУ после двадесет месеци наставља.

“Договорене су и теме за састанак у Бриселу у четвртак”, саопштио је Вучић на инстаграм налогу “Будућност Србије”.

Председник Србије је уочи састанка у Бриселу одржао билатералне консултације са високим представником ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Ђозепом Борељом и специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Видео-конференција почела је јутрос 10 у часова билатералним разговорима. ЕУ преговарачи су прво разговарали са делегацијом Приштине, а након тога и представницима Београда. Око поднева почели су заједнички видео разговори све три стране.

Видео-конференција Дијалог Београда и Приштине под покровитељством Европске уније, представља увод у наставак дијалога, најављен за четвртак, 16. јула.

Видео-конференцијом је председавао Жозеп Борељ, који је поручио да је у питању наставак процеса у циљу постизања коначног свеобухватног и правно обавезујећег споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине који ће одговорити на сва отворена питања.

“Такав споразум је кључан за бољу будућност народа Косова и Србије, за њихову европску перспективу као и за стабилност и безбедност читавог региона. Све ово је такође кључно и за ЕУ”, изјавио је Борељ пред почетак видео-конференције.

Опрема: Стање ствари

(РТС/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 12. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. … ће бити на Пинку, ТВ Прва и N1 а РТС ће да интервјуише „случајне пролазнике“ ?

Оставите коментар