Светислав Пушоњић: И би литургија на Петровдан, и би причешће

Без обзира што је протест пацификован њиме се ипак нешто постигло – полицијски час је укинут, петровданска литургија  одржана, власт и опозиција до краја разобличени

Извор: Православие.ру

Хтели су да спрече причешће на крају Петровског поста као што су га спречили за Васкрс, хтели су да нам покажу да смо у сопственој земљи нижи и од муслимана (којима су управо због тога и дозволили Бајрам), али их је провала гнева од пре неки дан у томе спречила, те су морали да направе корак назад.

И би литургија на Петровдан, и би причешће, и би дивна беседа у Цркви Светог Марка о вери у Бога живога и вери у науку, струку, вакцину, правила, законе као облику многобоштва, а затим и о ношењу маски као начину обезличавања људи.

Не могу да уздржим ликовање што су Великоиздајник и његови западни суфлери – страсни мрзитељи српства, словенства и православља – данас претрпели не тако мали пораз, због чега сам сигуран да им помрачена душа урла од једа и злобе. Иако нам то неће опростити и сасвим извесно ће предузети још агресивније, подмуклије и лукавије насртаје, ипак ће памтити шамар који су добили кад му се нису надали.

Са протеста у Нишу (Фото: Саша Ђорђевић/Anadolu Agency)

Мислили су да се жаба скувала, а она је ипак искочила из воде. Мислили су да су Србима ишчупали душу и завршили посао, а добили су десетине хиљада миленијараца који пуног срца певају „Боже правде“, куну НАТО и ни на памет им не пада да се одричу вере, нације, образа, Косова, Црне Горе и других српских земаља. Без обзира што је протест пацификован и готово ушкопљен, њиме се ипак нешто постигло – полицијски час је укинут, петровданска литургија је одржана, и власт и опозиција су до краја разобличени као две стране исте медаље, а млади су „набрецали прса српством и јунаштвом“ како рече Његош. Дух из боце је пуштен и неке ствари више никада неће бити исте.

Џаба сте кречили, господо, јер сте се сувише уздали у свој рачун. У Србији постоји нека виша математика коју ваш дигитрон не познаје.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук профил Светислава Пушоњића)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Браво за текст.

Оставите коментар