Стање ствари: Енглеска и Сребреница

Однос Енглеске према Сребреници, у три тачке

 1. Енглеска предлаже резолуцију о Сребреници у Савету безбедности УН којом се Срби проглашавају геноцидним народом (2015)
 2. Скинута ознака тајности са документа британске владе о Сребреници: врх РС није имао план о освајању енклаве (2020)
 3. Енглеска као једина држава на свету која организовано „подучава“ омладину о „геноциду“ у Сребреници (не подучавајући је при том о геноцидима које су Енглези починили током историје) – Remembering Srebrenica


Categories: Противу дезинформација

Tags: ,

7 replies

 1. Одличан чланак, но треба јасније представити чињеницу да је први конц логор основан од Британије у Јужној Африци, за жене и децу Бура, крајем XIX века.

  Изгладњавали су их до смрти.

 2. Будимо прецизни. У горњем чланку, под бр 1, пише :

  1. Енглеска предлаже резолуцију о Сребреници у Савету безбедности УН којом се Срби проглашавају геноцидним народом

  Ово није тачно. Енглеска резолуција ја предлагала да се масакр у Сребреници прогласи геноцидом. Што је огромна разлика. Нигде у резолуцији не пише да су Срби геноцидан народ. Погледајмо текст на енгл и франц :
   
  Russia has vetoed a United Nations security council resolution that would have condemned the Srebrenica massacre as a genocide.

  La Russie pose son veto à la qualification du massacre de Srebrenica de « génocide »

  Ниједан народ није осуђен (нити ће бити осуђен) као геноцидан. Из простог разлога : злочине не планира и не чини цео народ него одређена група.

  Ако узмемо за пример Немачку, у Нирнбергу је 1946 год осуђена због геноцида и погубљена група високих нацистичких вођа. Није суђен ни оптужен немачки народ.

  Само будале замишљају да постоје “геноцидни народи”

 3. @Deda Djole, naivni ste kao francuska sobarica.

 4. Deda Đole mislim da vam ovo uopšte nije potrebno. A zar je iko od naših političara ili vojskovođa bio genocidan ? I to još da nam kaže bilo koja fašističko, kolonizatorska država sa Zapada. Mislim da treba da se posvetite svojim unučićima, igrate se sa njima, ali nipošto da ih učite politici, jer prvo treba da stavite naočare pa tek onda gađate metu. DOMET VAM JE JAKO KRATAK.

 5. … испод директног преноса догађаја испред Скупштине, непрестано врти текст о 25 годишњици геноцида. Ко није био у прилици да види на предметном сајту (http://rs.n1info.com/Region/a618646/25.-godisnjica-genocida-u-Srebrenici.html) може наћи више детаља.

 6. “Енглези ће нас увек сматрати својим виртуелним противницима, онима који више теже и нагињу Русима него њима, онима који ће у трајним ситуацијама ићи са Истоком а не са Западом” – Проф. др Лазо М. Костић

  Пре него што пређемо на извесне цитате, најпре бисмо се осврнили на разуларене западно-европске и америчке тријалистичке, империјалистичке, идолатриске, окултне, темпларске, езотериске и ритуалистичке структуре које су инсталирали у свету и код нас и на њихов империјалистички програм о тзв. „корпоративном грађанину“ (“corporate citizen”) и буржоаско- мултикорпоративној Светској федералној влади (“World Federal Government, United World Federalist, World Constitution and Parliament Association…”), која је формирана 1935. године, чије седиште се налази у Њујорку, у Сједињеним Америчким Државама, које данас личе на бивши Хитлеров мултикорпоративни Рајх и на пресликану фабијанско-бундистичко-бољшевичку Совјетску Унију (Види: Pierre Virion, Bientot un gouvernement mondial? – Une super et contre/eglise, Paris, France, 1967, cтр. 137; Gerry Spence, From freedom to slavery – A urgent wake-up call for all Americans about the growing attack on our freedom, New York, 1995; Murray Dobbin, The myth of the good corporate citizen – Democracy under the rule of big business, Toronto, 1998; John Robison, Proofs of a conspiracy, Published by Western Islands/Boston-Los Angeles, 1967; George Tahtaras, American military empire, New York, 1971; Gerard B. Winrod, Adam Weishaupt a human devil, Mataire, La, USA, 1985; Olivia Marie O’Grady, The beast of the apocalypse, Benicia, Calif., USA, 1959; Gary H. Kah, En route to global occupation – A high ranking Government liaison exposes the secret agenda for world unification, Lafayette, Louisiana, USA, 1992).

  За нас Србе, посебно је интересантна расправа академика Драгољуба Живојиновића, која је објављена под насловом „Дуга историја разбијања Русије и Србије“, где између осталог стоји:

  „Илуминати су били већина светских владара, а данас у Америци све важније позиције у државама САД држе они. Навешћемо вам само један пример монструозности америчког председника Буша Старијег, илумината, који је наредио да се 150.000 ирачких војника који су се под белом заставом повлачили из Кувајта побије америчком авијацијом. Да ле сте некада чули за тај злочин? Никада, јер је то строго чувана тајна коју ниједне новине на свету нису смеле да објаве! Да човек не поверује какво монструозно дело. Али зато Србе криве за злочин Сребренице који је намонтиран, пре свега број жртава и начин на који су заробљеници побијени. Не желимо да правдамо свој народ, злочин је убити и једног заробљеника, али су аршини различити. Нека они који знају истину о Сребреници оставе писани траг, напишу књигу, нека остане траг о великој превари коју је Запад смислио.

  За неког постоји Хашки суд, а за неког награда луксузног живота, моћ, утицај и „уважавање“ светске личности (овде мислимо на Буша Старијег…“ (Види: Академик Драгољуб Живојиновић, Дуга историја разбијања Русије и Србије, у: Радомир Смиљанић – Момир Крсмановић, Убијање Србије…, Београд, 2014, стр. 343).

  У београдском листу „Новости“ објављени су у априлу 1993. године извесни новински чланци под насловима „Америчко-исламска коалиција покушава да спречи пораз муслимана на Дрини“ и „Подриње и ратна психоза у режији ислама – Светске игре око Сребренице“. У чланку који је објављен под насловом „У Сребреници је почињен један од најсвирепијих геноцида над Србима – Уморено 1200 православаца“ , између осталог, стоји:

  „Комплетна документација са необоривим доказима о актерима геноцида у којем је уморено више од 1.200 Срба.

  СВЕТСКА МЕДИЈСКА кампања и смишљена пропаганда о напаћеном муслиманском народу у Сребреници, којом су Срби сатанизовани и оцрњени до размера највећег светског кољача, направљена је како би се, поред осталог, сакрила истина и да су муслимани поубијали више од 1200 недужних српских жена, деце и стараца и да је овај град етнички очишћен од Срба.

  Документација коју је сакупио Миливоје Иванишевић Бата, научни истраживач Завода за културу Србије, предочава доказе о овом монстроуозном злочину и објашњава зашто светски моћници не могу да прихвате истину о Сребреници.

  Поштујући законе и норме међународне заједнице и институција у доказивању насиља и злочина над цивилним становништвом, овај истраживач нуди необориве доказе о муслиманским злочинима над српским народом, спискове починилаца, доказе о начинима мучења, убијања, клања, масакрирања, пљачке, паљења и уништавања српске имовине и насеља.

  У ДЕЛУ документације о ратним злочинцима, где су виновници разврстани у три категорије аргументовано је да су антисрпску кампању и злочине организовали, подстицали или извршавали припадници Странке демократске акције који су и највећи узрочници трагедије српског народа на овим просторима.

  Под непосредном команедом муслиманских лидера или уз њихово учешће муџахедини су починили монструозне злочине над више од 1200 српских жена, деце и стараца. Од тог застрашујућег броја жртава до сада је утврђен идентитет 684 особе са подручја Сребренице.

  Због захтева међународних организација у материјалима су класификовани злочинци, међутим, ту треба подразумевати доста прелазних случајева, односно да поједини зликовци по својим злочинима припадају у две или три класификоване групе. Такође рддослед имена не подразумева аутоматски и степен њихове одговорности пошто то није приоритет овог материјала, нити је списак злочинаца дефинитиван.

  Захваљујући предусретљивости Миливоја Иванишевића, Новости су у прилици да прве објаве спискове муслиманских зликоваца из Сребренице и пре него што ова документација буде достављена Ун и међинародним организацијама.

  ГЕНОЦИД над српским народом организовали су: Мирсад Кавазбашић …“ (Види: У Сребреници је почињен један од најсвирепијих геноцида над Србима – Уморено 1200 православаца, „НОВОСТИ“, Београд-Франкфурт, 19. април 1993).

  Имајући на уму да се исламски империјалисти нису моглу помирити турским поразом у Балканском рату 1912. године, зато су се припремили за „свети рат“ против Срба, Грка и Бугара – “In 1912 there was a surge of pan-Islamic sentiment among Indian Muslims aroused by the defeat of Turkey in the Balkans wars and the loss of Libya: there was some talk of jihad…

  In 1912 the Indonesians were greatly exercised by Turkey’s losses in the Balkan wars and the Italian invasion of Libya. That solidarity of sentiment still remains and is still quite lively…” (Види: G. H. Jansen, Militant Islam, London, England, 1979, стр. 100, 131-132).

  Да би се то постигло, разуларени потурчењаци и муџахедини чекали су погодан моменат да под окриљем окупатора НАТО пакта крену у „свети рат“ протв православних Срба у неблагодарној Југославији, која је трагичних деведесетих година ХХ столећа постала полигон западно-европских и америчких тријалиста- империјалиста. Посебно су били ангажовани у удруженом злочиначком подухвату против србског народа белосветски муслимански-терористи муџахедини и западно-европски и амерички видљиви и “невидљиви командоси и снајперисти“ према сведочењу извесних публициста, од којих бисмо поменули Питера Бергена (Види: Peter L. Bergen, Holy war Inc., – Inside the secret world of Osama bin Laden, New York, 2001 – Питер Берген, Свети рат, тајни и унутрашњи свет Осаме бин Ладена). Зато бисмо на овом месту поставили питање: каква је била улога муџахединских, западно-европских и амаричких видљивих и „невидљивих“ командоса – терориста у грађанском рату у Босни и Херцеговини и сребреничком злочину, када су без Суда и на мистериозан начин стрељани заробљени војници непријатељских оружаних формација, који су под окриљем завојевачког и свемоћног НАТО-о пакта и корпоративне, окултне, идолатриске и тријалистичке организације тзв. Уједињених нација починили страшне злочине над србским цивилним становништвом у Босни и Херцеговини?

  Заробљени муџахедини у Сребреници нису смели бити стрељани без суда, али још мање су смели очекивати спас од анти-србског естаблишмента западно-европских и америчких империјалиста-тријалиста и њихових сателита удружених у злочиначком подухвату у окупаторској алијанси НАТО пакта против србског народа, који траје и данас.
  Такође, имајући на уму, између осталих и НАТО- новинара, империјалисту Ед-а Вулиеми-а, који је открио извесне ликвидације србских родољуба у којима су учествовали извесни командоси САС-вих терористичких формација у Босни и Херцеговини, који су само у једној акцији, између осталих, ликвидирали 15 Срба, који су били на стражи код Горажда 1994. године – “… An SAS officer tells the Guardian how one unit was stranded in the Gorazde enclave in April 1994, and stopped by Serbian patrol. The patrol of 15 Serbs was wiped out within a minute of shooting by the SAS…” (Види: Ed Vulliamy, Britain’s war in Bosnia, The Guardian, April 2, 1996; SRNA – London, April 2, 1996, UK’s secret war in Bosnia; Ed Vulliamy, season in hell- understanding Bosnia’s war, New York, 1994; Cameron Spence, All necessary measures – After two years of atrocities, a unit from 22 SAS secretly flies into the former Yugoslavia, London, England, 1999 – Кемрон Спенс, Све неопходне мере – после две године зверстава, 22 САС- ва јединица тајно је одлетела у бившу Југославију).

 7. Драги деда Ђоле, надам се да су ваша размишљања искрена и добронамеран па ћу вас подсетити на неке чињенице.
  Истина је да се нигде не каже да су Срби геноцидан народ али се каже да је Република Српска геноцидна, односно настала на геноциду и као такву је треба укинути, чак неки идеолози из федерације мисле да Србе треба протерати из БиХ а Србију казнити и економски и територијално. Та идеја налази на велику подршку унутар ЕU i USA званичника. Такође је интересантно како пета колона или грађанистичка Србија зове наш ентитет, Република Шумска. Па сад ако још увек верујете у добре намере Perfide Albiona нек вам је Бог у помоћи.

Оставите коментар