Исламска заједница: Вучићеве оптужбе су апсурдне

Кривицу за новонасталу ситуацију сносе они који су по службеној дужности имали обавезу да прате ситуацију и благовремено реагују, поручили из Исламске заједнице

Мелвуд Дудић (Фото: Исламска заједница)

Исламска заједница (ИЗ) одбацила је данас као апсурдне оптужбе председника Србије Александра Вучића да ИЗ није реаговала када је требало, те да је последица тога пораст броја заражених корона вирусом и алармантно стање здравственог система.

У саопштењу које је потписао муфтија Мелвуд Дудић оцењују се као тенденциозне оптужбе председника Србије да је масовни одлазак у џамију на Бајрам и петком узроковао заразу, а да се при том занемарују сви други узроци који су допринели ширењу заразе и колапсу здравства у Новом Пазару, Тутуну и Сјеници.

Додаје се да масовни одласци у болнице и пораст броја заражених почиње 21. јуна, више од 40 дана после отварања џамија по укидању ванредног стања.

„Кривицу за новонасталу ситуацију сносе они који су по службеној дужности имали обавезу да прате ситуацију и благовремено реагују како би се избегло стање хаоса“, наводи се у саопштењу које је потписао Дудић.

Исламска заједница је, како се наводи у саопштењу, међу првима указивала на алармантно стање и тражила реакцију надлежних, те и овог пута позвала надлежне да раде свој посао, а државне званичнике да преузму одговорност и да не проглашавају кривима оне који су најмање криви и који су највише учинили да се стање расветли и помогне угроженима.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 8. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар