Зоран Чворовић: Ко је екстремиста – Александар Вучић или демонстранти?

Екстремисти нису демонстранти, већ Александар Вучић који руши државу на чије чело су га довели странци како би ампутирао Косово и Метохију

Фото: Владимир Живојиновић

Данас, 8. јула, руска Дума одлучује о усвајању „Закона о супротстављању екстремистичком деловању“. Закон се према речима председника Думе, В. Володина, доноси ради „осигурања безбедности, заштите и учвршћивања нашег суверенитета“, па се, сходно таквом циљу, свако позивање на отуђење дела територије Русије у Закону изједначава са екстремизмом.

Закон се доноси по хитном поступку како би се додатно обезбедило поштовање нове уставне норме из чл. 67 Устава Русије, према којој се „забрањује деловање усмерено на отуђење дела територије Руске Федерације, а такође и позивање на такво деловање“. Иначе, ова уставна одредба се после изгласавања уставних промена нашла на спомен-плочи која је одмах поставаљена на Јужно-курилском острву Кунашир.

Зоран Чворовић (Извор. Лична архива)

Из угла Закона који се данас доноси у руској Думи, а имајући у виду многобројне изјаве Александра Вучић да је спреман да отуђи територију Косова и Метохије, укључујући и последњу изјаву да „територијално питање није увек најважније“, Александар Вучић није ништа друго него опасни екстремиста! Од закључења неуставног Бриселског споразума 2013. године до данас, Александар Вучић је извршио низ кажњивих припремних радњи уклањања препрека за извршење кривичног дела угрожавања територијалне целине из чл. 307 Кривичног законика Републике Србије.

Речено јасно упућује на закључак да екстремисти нису демонстранти који свим облицима грађанске непослушности бране своју државу од велеиздаје и тираније, када је већ не бране ни Јавно тужилаштво ни Уставни суд, већ је екстремиста Александар Вучић који руши државу на чије чело су га довели странци како би ампутирао Косово и Метохију из састава Србије. Када полиција бруталним пребијањем народа брани уставорушитеља на власти, тада она није ништа друго него преторијанска гарда једног диктатора. Имајте то на уму ових дана, господо полицајци и жандари!Categories: Да се ја питам

Tags: , , , , ,

4 replies

  1. Ту нема ни П од полиције. У ствари има, то је Приватна полиција коју он упорно ствара од доласка на власт и то свесно јер добро зна шта ради већ годинама и шта ће његово чињење произвести. На жалост Европа и САД здушно му помажу у њиховом опремању, специјалци их обучавају и добро су плаћени.Да ли неко мисли да ови крвнички бију за мале паре? Не могу да кажем , свој народ јер сумњам да су одавде. Не би ме чудило да су састављени од хрвата и шиптара, можда још неких. Ово не би могли да раде они чији су отац и мајка Срби, то сам сигуран.

  2. Тако је, Чворовићу !
    Вечерас у 18 часова !

  3. Где је ту епидемија? Корићење епидемије у борби за власт је морални суноврат. То су методе комуниста у Првом и Другом св. рату само јо горе .

  4. У већини се с вашим текстом слажем. По мени је главни проблем овде ова недржавотворна власт. Криминализована и као таква уценама са Запада доведена је на власт. У међувремену су починили многа кривична дела од пада хеликоптера, нелегалног рушења објеката у Савамали, трговина оружјем и непоштено, криминално богаћење лица уплетених у аферу Крушик, случај З. Бабића и убиство из нехата Станике Глигоријевић на наплатној рампи Дољевац, нерешена афера Јовањица итд.. Овде је велики проблем недостатак јаке опозиције за шта је она сама највећи кривац. Народ нема алтернативу да се определи за опозицију! Последица је не излазак преко 50 % бирача на недавно одржаним изборима. Челници силесте опозиционих странака се понашају крајње неодговорно. Недржавотворно! Нису кадри да пронађу минимум заједничких националних интереса: одбрана, 100 % -тна реинтеграција КиМ у уставни поредак Р. Србије, успостављање владавине права и правде на чему почивају све демократске државе, процесуирање свих сумњивих богаташа, тајкуна и враћање незаконито стеченог богатства, развој (пољо)привреде, оснивање домаће инвестиционе банке и др. банака које би повољним кредитима поспешиле развој пре свега наше пољопривреде. Овако неуједињени, са доминантним личним интересима не могу да се уједини око пре наведених државних интереса а хтели би, такви – никакви, да владају. Али, овде је ипaк највећи проблем маргинализована улога националне елите. Која је као да је нема? Мене као грађанину ове државе највише ова чињеница разочарава!

Оставите коментар