Часлав Копривица: САД потврдиле да председник Србије ради на предаји Косова

Џон Болтон потврдио да је председник Србије водио тајне преговоре о преносу дела територије сепаратистима у Приштини, рекао проф. Копривица

Часлав Д. Копривица на оснивачком сабрању Покрета за одбрану КиМ (Извор: Снимак екрана/Хелмкаст)

Бивши амерички саветник за националну безбедност, Џон Болтон, у недавној изјави да је „размена територија“ између Београда и Приштине иницијатива лидера Србије и сепаратистичког Косова, Александра Вучића и Хашима Тачија, још једном је потврдио да је председник Србије, супротно уставу земље и резолуцији Савета безбедности УН 1244 о Косову и Метохији, водио тајне преговоре о преносу дела територије сепаратистима у Приштини. То је Регнуму изјавио професор на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, потпредседник Председништва Покрета за одбрану Косова и Метохије, Часлав Копривица.

Подсетимо, раније је Болтон рекао албанским медијима да су Београд и Приштина 2018. године стали на крај косовском питању, јер су “схватили да не могу постићи стварни економски развој док се односи међу њима не нормализују”. Према његовим речима, једно од питања о којима су Вучић и Тачи разговарали са Болтоном била је “размена територија”.

Опрема: Стање ствари

(Регнум/Покрет за одбрану Косова и Метохије, 6. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар