Преко 120 војних лица и 300 адвоката у Црној Гори дали подршку СПЦ

Преко 120 војних лица и преко 300 адвоката из Црне Горе упутило је писма подршке Српској православној цркви

Молитвено окупљање у Подгорици (Фото: Лучић фото)

Три стотине црногорских адвоката потписало проглас против закона о вероисповести

Више од три стотине адвоката потписало проглас „Адвокати бране Право и Правду”, у знак протеста усвајању Закона о слободи вероисповести. Адвокати у прогласу напомињу да је 301 потпис прикупљен за два дана, те да списак није коначан.

Познато је не само црногорској, него и свјетској јавности какве је друштвене потресе по црногорско друштво произвео актуелни Закон о слободи вероисповести или уверења о правном положају верских заједница, саопштено је у прогласу које је потписало 301 адвокат, преносе подгоричке Вијести.

„Ово потиче још од времена када је овај закон био у фази доношења, а посебно након његовог ступања на снагу, и траје до дан-данас, почев од физичких сукоба у црногорском Парламенту, преко грађанских протеста и литија, па до хапшења и кривичног прогона свештеника и бројних верника“, наводе црногорски адвокати у прогласу.

Тврде да се воде искључиво струком и етичким кодексом адвокатуре.

„Сматрамо професионално одговорним и моралним да устанемо против овог очигледно неуставног и системским законима противном закона, којим се на најгрубљи начин врши дискриминација титулара имовине вјерских заједница и крше елементарна правила грађанског права“.

(Политика, 3. 7. 2020)

Преко 120 војних лица јавно подржало СПЦ

Писмо подршке професионалних војних лица, цивилних лица на служби у ВЦГ, војника по уговору и пензионисаних војних лица који изражавају подршку Српској православној цркви у Црној Гори на очувању имовинских и историјских права на територији Црне Горе:

Ми доље поменути професионални припадници Војске Црне Горе и пензионисани припадници Војске Црне Горе изражавамо пуну подршку Српској православној цркви у Црној Гори у очувању историјског, канонског континуитета, сувереног права на имовину и интегритета свештенства, те осуђујемо сваки вид дискриминације, селективне примјене права, прогона правног и физичког насиља, цјеловитошћу свих наших светиња, свих видова тортуре вјерника – залажући се за једнаку слободу вјероисповијести свих вјерских заједница без уплитања Извршних органа власти у вјерски живот, што не приличи секуларној држави и цивилизацијским вриједностима.

Узимајући у обзир да информација о прављењу списка подршке Српској православној цркви у Црној Гори није дошло до свих професионалних и пензионисаних припадника Војске Црне Горе остављамо у прилог овог текста мејл vojniciuzspc@hotmail.com за накнадно пријављивање.

Опрема: Стање ствари

(Митрополија црногорско-приморска, 3. 7. 2020)

Прочитајте јошКатегорије:Вести над вестима

Ознаке:, , , ,

1 reply

  1. Потписи су једно – избори друго.
    Још једна превара на коју ће Срби да насједну.
    Не само превара него ВЕЛИKА KРАЂА гласова, кроз гласање фантома, које ће возити по црној гори аутобусима и гласати са различитим ЛK на по 50 мјеста. То треба да ријеши полиција које нема и опозиција која не умије а и не смеју неки од њих.

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s