Авдулах Хоти: Тражићу да део луке Драч буде лука Косова

Тражићу да лука Драч делом функционише као лука Косова, где ће роба намењена Косову ући и царинити се као на територији Косова, објаснио премијер тзв. Косова

Авдулах Хоти и Еди Рама (Фото: Коха)

Косовски премијер, Авдулах Хоти, борави данас у званичној посети Албанији на позив премијера Албаније, Едија Раме.

Како се наводи у агенди косовског премијера, он ће се након Раме, састати и са председником Албаније, Иљиром Метом, председником Скупштине Албаније, Грамозом Ручијем, градоначелником Тиране Ерионом Вељиајем и лидером Демократске партије Љулзимом Башом.

Премијер Албаније, Еди Рама, боравио је прошле недеље у Приштини где је, како је рекао, желео да се упозна са ситуацијом насталом након вести о подношењу оптужнице за ратне злочине против косовског председника, Хашима Тачија, лидера ПДК, Кадрија Весељија и других, а коју је назвао „срамном флеком у историји правде“.

Тражићу луку Косова у Драчу

Гостујући у емисији „Мишљење“ на Клан ТВ у четвртак увече, косовски премијер је најавио да ће током данашње посете од албанског премијера, Едија Раме, тражити да део луке Драч функционише као лука Косова.

„Сутра ћу предложити премијеру Рами нови формат ове тачке. Предложићу и тражити од њих да ово место делом функционише као лука Косова, где ће роба намењена Косову ући и царинити се као на територији Косова“, објаснио је Хоти, преноси Зери.

Опрема: Стање ствари

(КоССев, 3. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар