Гент Цакај: Не постоји тајни споразум Србије и Косова

Вршилац дужности министра спољних послова Албаније рекао да не постоји тајни споразум и да не постоји подела територије Косова. Нико, ни Албанија не прави планове за поделу Косова

Гент Цакај (Фото: Клеменс Билан/ЕПА)

Вршилац дужности министра спољних послова Албаније Гент Цакај изјавио је данас у Приштини да је током посете Вашингтону добио поруку да не постоји тајни споразум између Србије и Косова.

Цакај, који је био члан делегације премијера Албаније у дводневној посети Косову, је на конференцији за новинаре изјавио да неће бити размене територија између Србије и Косова приликом постизања коначног споразума.

Албански дипломата је затражио да се прекину, како је рекао, злоупотребе да САД лобирају за штетни споразум за Косово.

„Моја посета Вашингтону је планирана много раније, али због пандемије је одложена. Она није била директно повезана са Косовом, већ и са низом билатералних питања између Албаније и САД. Прво, не постоји тајни споразум и нема потребе да се злоупотребљава, друго, не постоји подела територије Косова. Нико, ни Албанија не прави планове за поделу Косова. И треће, нема журбе да се постигне коначни споразум о Косову и Србији због изборних политика“, рекао је он.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 30. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар