Забрањено окупљање више од пет лица у срединама где је ванредна ситуација

Влада Србије прописала посебне мере заштите становништва од заразне болести Ковид-19 у оним јединицама локалне самоуправе у којима је због епидемије проглашена ванредна ситуација

Фото: А. Васиљевић

У јединицама локалне самоуправе у којима је због епидемије короне проглашена ванредна ситуација, забрањено је окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако се не могу спровести мере заштите, угоститељски објекти радиће од 7 до 20 часова, а неће бити свечаности, спортских и забавних манифестација, одлучила је данас Влада Србије.

Влада Србије је на седници прописала посебне мере заштите становништва од заразне болести Ковид-19 у оним јединицама локалне самоуправе у којима је због епидемије проглашена ванредна ситуација.

Како би се зауставило даље ширење и преношење заразе влада је, између осталог, одлучила да се у овим локалним самоуправама забрани окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, а неће бити могуће ни организовање свечаности, као ни спортских и забавних манифестација.

Ограничен је рад угоститељских објеката од 7 до 20 часова.

Када је реч о предшколским и образовним установама, неопходна је пуна примена свих превентивних мера.

У образовним установама биће одложена окупљања, а пријемни и други испити биће спроведени уз примену свих мера личне заштите – физичка дистанца од два метра, обавезно ношење маске и рукавица.

Коришћење отворених и затворених базена, спа и велнес центара за сада није могуће, али ће уз спровођење мера заштите (маске и рукавице) и даље радити козметички и фризерски салони, салони лепоте, фитнес центри и теретане, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима, преноси Танјуг.

За штету на кућама од поплава 200 милиона динара

Влада Србије на данашњој седници одлучила је да обезбеди бесповратних 200 милиона динара за грађане, чији су породични и стамбени објекти оштећени током поплава у јуну ове године.

На основу евиденције локалне самоуправе, ова средства биће дистрибуирана у виду бесповратне новчане помоћи, како би се што пре санирала штета на њиховим кућама и помоћним објектима, одлучила је Влада Србије.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. … забранити окупљање више од једног лица али то се чува за пред крај баладе.
    А и ових 200 милиона динара требало је уплатити као другу траншу за Вакцину која само што није направљена. Узгред: кол’ка оно би прва рата?

Оставите коментар