Савез за Србију: Прихваћена иницијатива о стварању ширег опозиционог фронта

На састанку уједињене српске опозиције у бојкоту избора прихваћена је иницијатива Савеза за Србију о формирању ширег заједничког опозиционог фронта

Фото: КоССев

Прихваћена иницијатива Савеза за Србију о формирању заједничког опозиционог фронта

На састанку уједињене српске опозиције у бојкоту избора прихваћена је иницијатива Савеза за Србију о формирању ширег заједничког опозиционог фронта српске опозиције од свих који су бојкотовали изборе на свим нивоима.

Након лажних избора дошли смо у крајње недемократско стање да опозиције нема нити на једном парламентарном нивоу, од републичког, преко покрајинског до локалног.

Истовремено, изражена је забринутост због алармантног стања у вези са новим таласом заразе који се шири Србијом због неодговорног понашања власти и лажирања броја новозаражених и умрлих зарад насилног спровођења избора.

Када би било одговорности према општем добру, хитно би дошло до формирања прелазне, техничке Владе стручњака која би зауставила нагомилане опасности по здравље грађана и даље урушавање економије.

Та Влада би требало да обнови рад независних државних институција и формира нови Кризни стручни штаб јер је садашњи изгубио сваки кредибилитет и поверење грађана.

Ово је једини начин да се превазиђе постојећа политичка криза и припреме заиста слободни и поштени избори, јер последњи лажни избори на свим нивоима морају бити поништени.

То је потврдио и Управни суд на основу приговора учесника на изборима, што данашње поновљене изборе чини додатно бесмисленим, на шта смо указивали и пре ових лажних избора.

Опрема: Стање ствари

(Савез за Србију, 1. 7. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар