Радомир Николић: Народу потребна мотка да би поштовао наређења

Нашем народу је потребно наређење, потребна је мотка и због тога доносимо овакве мере, поручио градоначелник Крагујевца

Радомир Николић (Фото: Јутјуб)

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић рекао је, поводом проглашења ванредне ситуације у том граду због повећаног броја заражених корона вирусом, да се од народа не може очекивати да на основу препорука и ургенција надлежних спроводе мере.

„Нашем народу је потребно наређење, потребна је мотка и због тога доносимо овакве мере“, рекао је Николић и најавио да „пошто се мере буду донеле, инспекције ће бити на терену и кажњаваће све људе који их не буду поштовали“.

Напоменуо је да се неће дозволити да такви због своје „неозбиљности угрожавају остале грађане“.

Он је оценио да то значи да се „враћамо два корака уназад“ и да се враћају мере које су биле примењиване за време ванредног стања у Србији.

Николић је рекао да се те мере односе на стамбене зграде, привредне објекте, угоститељске објекте, трговине, паркове, јавне површине, јавне скупове и прославе.

Он је навео да су скоро сви до једног у последњем таласу заражени на прославама, весељима, концертима.

Рекао је да је одлуку о ванредном стању донео на предлог са заједничке седнице Штаба за ванредне ситуације и Кризног штаба за ковид-19.

Према његовим речима, у последњих двадесетак дана у Крагујевцу је потврђено око 140 новоинфицираних.

Он је подсетио да је у првом врхунцу („пику“) епидемије за два и по месеца у Крагујевцу било 68 инфицираних.

Само у последња 24 часа Институт за јавно здравље у Крагујевцу је регистровао 50 нових случајева корона вируса у том граду.

„Ради се о млађој популацији, између 17 и 35 година. Само два пацијента су старији, они су 1952. и 1972. годиште. То говори о томе да ће јачи и снажнији организми вероватно лакше да поднесу саму болест, али озбиљно је упозорење за нас јер су они резервоари, преносиоци болести“, рекао је Николић.

Он је изразио очекивање да ће у току дана, у складу са проглашеном ванредном ситуацијом, бити одобрена примена превентивних мера.

„Очекујемо да ће Институт за јавно здравље врло брзо да пошаље допис министру и верујемо да ће министар да прихвати све мере које будемо предложили“, рекао је Николић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас, 27. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. … ко ли те овоме научио ?
    Мотком ?!? Градоначелник ?!? Није било довољно бетонирање заједничких гробница ?!?

    Не обрука само себе већ и цео свој разред и целу школу, своје родитеље и учитеље, своју родбину и пријатеље, своје претке, своје комшије, свој град, целу Шумадију, свој народ и његове жртве …па чак и оно што се тешко може још више обрукати – своју странку.

  2. („Нашем народу је потребно наређење, потребна је мотка и због тога доносимо овакве мере“, рекао је Радомир Николић.)

    Мотка је била потребна и у време предизборне кампање. Да се употреби на оне који су се масовно окупљали да подрже непобедиву странку непобедивог председника. Али, „ко не плати на мосту, платиће на ћуприји“. После оног веселог кола, после извештаја стварног носиоца изборне листе o великој победи, неки од играча су постали „позитивни“.

  3. А за политичаре – специјална мотка, претходно умочена у С%ање ствари….

Оставите коментар