Ричард Гренел: Идеја о размени територија Болтонова, а не Трампова

Све време сам морао да се борим са гласинама о размени територија, што никако није Трампова политика, рекао специјални изасланик САД за дијалог Косова и Србије

Ричард Гренел

Специјални изасланик САД за дијалог Косова и Србије Ричард Гренел изјавио је да је идеја о размени територија потекла од бившег саветника за националну безбедност Џона Болтона, а не од америчког председника Доналда Трампа.

„Тренутно сам у другачијој позицији због ситуације коју је створио Џон Болтон, а који се разликовао од председника Трампа у односу на Косово и Србију. Све време сам морао да се борим са гласинама о размени територија, што никако није Трампова политика. Обе стране кажу да су то чуле од Болтона”, рекао је Гренел у интервјуу за Фокс њуз, преноси Танјуг.

Он је казао и да се сада бори против гласина које су процуриле због чињенице да је Болтон водио своју политику, а није заступао Трампову, преноси Косово онлајн.

„Када пристанете да радите за председника попут Трампа, који је човек који жели да промени Вашингтон, не можете да се понашате као Џон Болтон. Ово није сукоб демократа и републиканаца, већ рат између званичног Вашингтона и остатка Америке”, рекао је Гренел.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар