Посланик Бундестага: Косово неуспешна држава, Немачка спречава његову реинтеграцију у Србију

Посланик Бундестага из Алтернативе за Немачку (АфД) Јенс Кестнер изјавио да је време да признамо да је мисија „Косово“ пропала 

Јанс Кестнер (Фото: ФБ страница)

Посланик Бундестага из Алтернативе за Немачку (АфД) Јенс Кестнер изјавио је данас да је време да признамо да је мисија „Косово“ пропала и да је Косово једна неуспешна држава, без обзира на сву финансијску, војну и професионалну подршку међународне заједнице.

“Свако даље настојање да се од Косова направи функционална демократска држава је узалудан посао, како би Енглези рекли – шибање мртвог коња”, рекао је Кестнер у Бундестагу током расправе о предлогу Савезне владе о наставку учешћа немачког Бундесвера у мисији Кфора.

Он је навео да последња истраживања показују да 74,8 одсто испитаника у Албанији и 63,9 одсто испитаника на Косову подржава уједињење Косова и Албаније.

“Ми, дакле, нисмо протекле две деценије подржавали жељу за самосталношћу Албанаца на Косову, већ државотворни пројекат стварања такозване Велике Албаније. Да ли Немачка жели да у историји остане забележена као земља која је учествовала у противправном и насилном отимању територије од једне независне државе како би се та територија припојила некој другој држави”, запитао је он.

Кестнер је казао да “Немачка спречава реинтеграцију Косова у Србију, која је демократска држава и у којој би Албанци уживали сва права и највећу аутономију, а подржава једну неуспелу псеудо државу у којој су Срби у протекле две деценије били жртве најмонструознијих злочина и до данас живе у изолованим енклавама препуштени на милост и немилост албанским шовинистима”.

Праведно и одрживо решење косовског проблема је реинтеграција Косова у Србију, или барем реинтеграција делова те територије који су хомогено насељени Србима, сматра овај немачки посланик.

Он је навео да је независно Косово Мека за ратне злочинце, организовани криминал и исламисте.

“Нема већег града у Европи у којем не постоји организована криминална група која потиче са Косова”, рекао је Кестнер и подсетио да је од 1999. године минирано, спаљено и оштећено 147 цркава и манастира СПЦ на Косову.

“Косово је регрутни центар радикалних исламиста и ми, подржавајући сепаратисте у Приштини, доводимо у опасност немачке грађане. Највећи број добровољаца са Балкана у ИСИС-у потиче управо са Косова, многи од њих су се вратили кући и након одлежаних симболичних затворских казни размилеће се по читавој Европи”, рекао је Кестнер.

Треба ли Европа да плати ту цену неуспеле косовске државности? Ја мислим да не треба, истакао је он током расправе о мисији немачког Бундесвера на Косову.

“И свакако не мислим да су за то немачки војници верно служили 20 пуних година. Укључујући и мене. Завршимо ову мисију и будимо искрени према нашим војницима и нашем народу”, поручио је Кестнер.

Он је у свом обраћању у Бундестагу подсетио да је био у прилици да служи 1999. и 2002. године на Косову код Ораховца заједно са многим колегама у Кфору.

“Били смо инспирисани да чинимо нешто добро и делимо правду становништву. Сви су увек давали све од себе. Били смо убеђени да наши представници поступају политички мудро и добро, те у корист мисије. Где стојимо сада после 20 година, после 20 година Кфора”, запитао је.

Данас знамо да је све почело политичком лажи, казао је Кестнер и подсетио на речи генерала Харфа на граничном прелазу Морина команданту српских снага када је издао ултиматум и временско ограничење од 30 минута.

Тада су сви веровали, овде почиње нешто исправно, нешто праведно, навео је Кестнер.

Опрема: Стање ствари

(Косово онлајн/Вечерње новости, 17. 6. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Ако неко од Вас боље познаје немачку политику: каква је странка којој овај политичар припада?

    Да ли је он крајњи десничар, као и други политичари са запада, који имају афинитета и слуха за Србију?

    Хвала унапред

  2. Александре,
    најбољи почетак је да одмах испод самог текста, у одељку ознаке, отворите везу за све чланке у којима се на СС писало о АФД (https://stanjestvari.com/tag/%d0%b0%d1%84%d0%b4/).
    Даље ћете већ лако наставити сами.

Оставите коментар