Јевто Ераковић: Нови случајеви короне у Црну Гору стигли са фудбалског дербија из Београда

Сигурно да је било очекивано да ћемо добити вирус, да ће се импортовати нови случајеви, рекао је доктор Јевто Ераковић

Клинички центар Црне Горе (Фото: Борис Пејовић/ЕПА)

У Црној Гори су се појавили нови случајеви заразе корона вирусом, а директор Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ) Јевто Ераковић каже да са сигурношћу може да тврди да су сви новорегистровани увезени.

Ераковић каже да није неочекивано поновно појављивање вируса с обзиром на неодговорно понашање грађана, а очекује да ће наредних дана број новозаражених бити још већи, преноси Танјуг.

„Сигурно да је било очекивано да ћемо добити вирус, да ће се импортовати нови случајеви. Да ли смо очекивали у овом броју и на овај начин па, ако посматрамо понашање одређених неодговорних појединаца и група, онда је можда ово било очекивано. Колико ће их још бити, сигурно још већи број у наредних данима”, рекао је Ераковић гостујући у Јутарњем програму ТВ Црна Гора.

Рекао је да су синоћ хоспитализована још два пацијента тако да је у овом тренутку, на лечењу, у КЦЦГ троје пацијената, од којих су два са, како је рекао, тежом клиничком сликом.

Јасно је, казао је, да је одлазак грађана Црне Горе у Београд на фудбалски дерби довео до ситуације каква је сада.

„Ако су информације тачне, да је одређени број наших грађана боравио у Србији… Имам велики број незваничних информација које то потврђују. Ово говори колико нам је потребна лична одговорност”, рекао је Ераковић.

Указујући на опасност од импортовања вируса, Ераковић је поменуо и Косово, где се, како је рекао, ситуација усложњава и додао да би одговоран став требало имати и према томе.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 18. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Da ste zabranili eksport crnogoraca u Beograd ne bi sada imali importovani virus u prvoj ekoloskoj drzavi.

  2. Петог ли је? Шестог ли је?

    Чудан је то вирус а још чуднији кранантин.
    Ко год буде пуштен у NDMNE мора у карантин.
    Две седмице.
    Кад је бре био тај дерби?

Оставите коментар