З. Чворовић, В. Димитријевић: Ако не успемо у одбрани КиМ Србија ће постати концентрациони логор

Вучић је лажни месија, он је заправо остварење Његошевог предсказања о лажном цару Шћепану Малог, наглашавају Чворовић и Димитријевић

Зоран Чворовић и Владимир Димитријевић

До 2013. године на Косову и Метохији смо имали институције државе Србије. Њих је укинуо Александар Вучић и сада хоће да нам докаже како на Косову нема ништа. Вучић и Дачић су својевољно повукли Устав и институције Србије са Косова и Метохије.

Ово за „Центар“ поручују проф. др Зоран Чворовић и др Владимир Димитријевић и наглашавају да је Вучић лажни месија и да је заправо он остварење Његошевог предсказања о лажном цару Шћепану Малог.

„Вучић се издаје за великог патриоту, лажно слави хероје са Кошара. Ми смо већ имали Тита као лажног цара Шћепана Малог, а сада Вучића који јасно ради за оне који су га и поставили да влада Србијом“.

„Питање одбране Космета је толико важно, ако то не успемо, Србија ће постати концентрациони логор. Наш патриотизам мора у овом часу да буде правни патриотизам, патриотизам одбране Устава. Из Србије људи не одлазе због пара, већ због безакоња и корупције“, објашњава др Димитријевић. „Вучић је заправо Шећероски и Жика Обретковић на власти. Када се са временске дистанце буде гледало шта Вучић све прича, то ће свима постати јасно“.

Вучић формира псеудо патриотске странке и жели да створи контролисану опозицију, каже др Чворовић.

„Вучићу је за још овај изборни циклус потребна подршка Русије, а већ на јесен следи убрзање „решења“ косовског проблема. Права опозиција и народ то морају свим мерама да спрече. Крајњи спољнополитички циљ тог решења за Косово је истискивање Русије с Балкана. Ако Русија не стави вето за Косово, Москва губи и последњи реални инструмент за утицај на балканску и европску политику“.

„Тада ће бити неодржива војна неутралност Србије, јер ће њено приступање НАТО пакту представљати у тим оквирима реал-политичку неминовност. Пад Вучића је повезан, између осталог, и са разбијањем његовог монопола над контактима са Русијом“, истиче др Чворовић.

Шта су још изјавили двојица можда највећих интелектуалаца данашње Србије, погледајте и послушајте у видео прилогу:

Наслов, приређивање и опрема: Стање ствари

(Србин.инфо, 12. 6. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Ако не успемо у одбрани КиМ Србија ће постати концентрациони логор
    ++++
    Управника логора већ имамо.

  2. „Вучић је заправо Шећероски и Жика Обретковић на власти“. Ovde su ga pokidali! Bolje uporedjenje od ovoga ne moze…

Оставите коментар