Будва: Полиција упала у просторије Скупштине општине и ухапсила легалне функционере

Полиција је употребила хемијска средства, а поломљена су стакла на згради Општине

Кордон полиције испред зграде Центра безбедности у Будви (Фото: Небојша Поповић/Будва)

Црногорска полиција је ранo јутрос на суров начин и уз употребу хемијских средстава у ухапсила градоначелника Будве Марка Царевића и председника Скупштине општине (СО) Будва Крсто Радовић. Драматичну акцију можете видети у Спутњиковој фото-причи.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Након што је синоћ одустала од асистенције Управној инспекцији за насилну смене власти у Будви, полиција је ранo јутрос са десетак комбија опколила зграду Општине и ухапсила Марка Царевића и Крста Радовића. Ухапшен је и секретар за инвестиције Младен Микијељ, као и син и брат Марка Царевића.

Полиција је употребила хемијска средства, а поломљена су стакла на згради Општине.

https://platform.twitter.com/widgets.js

На најновијем снимку из зграде Скупштине види се метеж, туча и сва брутална сила коју су САЈ-овци применили, укључујући и употребу хемијских средстава.

Брутално хапшење испред Скупштине општине Будва (Фото: Фејсбук/Спутњик)

Неки очевици тврде да је полиција и претукла приведене локалне политичаре, а једно возило хитне помоћи је под ротацијом некога одвезло у правцу Котора.

Многи корисници друштвених мрежа поступак црногорске полиције упоредили су са бруталношћу америчке полиције.

Бивши градоначелник Будве Драган Краповић обраћа се грађанима испред Центра безбедности Будва (Фото: Небојша Поповић/Спутњик)

Подсетимо, Управна инспекција синоћ је дошла је у просторије Општине Будва, заједно са Владимиром Булатовићем и Снежаном Куч, у намери да их уведе као нове функционере, али општинска власт није дозволила приступ. Општински функционери и грађани окупили су се рано јутрос у просторијама Општине Будва, након што је десетак комбија пуних полиције јутрос дошло пред општину.

Како сазнаје портал ИН4С, Ђорђе Вујовић, бивши председник СО Будва и актуелни саветник председника општине, пребијен и бачен са степеништа. Налази се у будванском дому здравља са озбиљним повредама кичме.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 17. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар