Ивица Дачић: Грађани Србије би сигурно подржали разграничење са Косовом

То није нешто што имамо, то је нешто за шта треба да се боримо. Ми немамо фактичку власт у Приштини, нити они имају фактичку власт на северу Косова, рекао Дачић

Ивица Дачић (Фото: Бета)

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да не зна да ли ће здравствене институције Србије одговорити Црној Гори како је дошло до наглог пада броја оболелих од ковид-19, који је Подгорица тражила како би отворила границе са Србијом, а да је затварање граница „непотребна политизација већ постојећих проблема“.

Он је за ТВ Прва казао да власти у Подгорици „желе што више да заоштре ситуацију са Србијом“, а да одлука о забрани путовања у Црну Гору „само иде на штету“ грађанима те земље.

Према његовим речима, председник Црне Горе Мило Ђукановић не може више да рачуна на гласове Срба и на још један део бирача због тренутне ситуације са православљем, а да би остао на власти „сада мора да окупи антисрпске актере“.

Он је додао да је министар спољних послова Албаније Гент Цакај протекла три дана био у посети Бујановцу и Прешеву, да је тамошње политичке лидере Албанаца припремао за предстојеће изборе, и да је то Србија дозволила, с обзиром да је посета била званична и најављена.

„Да ли можете да замислите ситуацију да ја проведем неколико дана у Црној Гори и да водим политичке разговоре са представницима Срба? Ја сада када бих отишао у цркву, у Острог, то би прогласили за политичко мешање. Ту видите тај лицемеран став“, оценио је Дачић.

Он је рекао да се очекује да убрзо након избора у Србији настави дијалог Београда и Приштине, а да верује да би грађани Србије „сигурно подржали“ предлог о разграничењу са Косовом.

„То није нешто што имамо, то је нешто за шта треба да се боримо. Ми немамо фактичку власт у Приштини, нити они имају фактичку власт на северу Косова… Процене су да међународна заједница и Приштина не желе да дају ни то. Ми смо довели до тога да дође до повлачења 18 признања Косова, они сада немају већину у Генералној скупштини Уједињених нација“, рекао је Дачић.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Факти, 13. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

6 replies

 1. I to je moguce.
  Jer, sa „gradjanima Srbije“ vec dugo, nesto ozbiljno nije u redu.
  A lici na onu Andricevu:

  „Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednoga naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančuju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.“

 2. Он је рекао да се очекује да се убрзо након избора у Србији настави дијалог Београда и Приштине, а да верује да би грађани Србије „сигурно подржали“ предлог о разграничењу са Косовом.
  ++++
  Он верује !
  Можда, у још једно пуно коферче ?
  А до јуче, је јавно говорио : http://www.srbijadanas.net/dacic-sta-mi-to-imamo-na-kosovu-pa-cemo-da-izgubimo-video/
  Беда и мизерија.
  **** **** *** ****
  ****** ***** ****
  **** *** ***

 3. (Он (министар Дачић) је рекао да се очекује да убрзо након избора у Србији настави дијалог Београда и Приштине, а да верује да би грађани Србије „сигурно подржали“ предлог о разграничењу са Косовом.)

  Министар СП И. Дачић, председник СПС каже да верује подршци грађана Србије за разграничење са „Косовом“. А у предизборној кампањи се позива на бившег председника државе и партије С. Милошевића који се борио да сачува Косово и Метохију од отцепљења. Који је данас важећи став СПС? Да се сачува Косово и Метохија, или да се подржи њено отцепљење од Србије? То би и присталице СПС хтели да знају, да ли су странка за одбрану суверенитета Србије или за њено распарчавање.

 4. “Ивица Дачић: Грађани Србије би сигурно подржали разграничење
  са Косовом“
  “Грађани“ – можда, али “Сељаци“ СРБи – НЕ!

 5. Е, а је л’ верујеш у моћи Далај Ламе?

 6. Гос’н министре вањских дела.. Црна Гора не би вашу немогућу посету Острогу протумачила као политичко мешање, јер ви тамо нити сте када ишли, нити ћете ићи. Ви се молите само оној ћопавој стени у, и даље, највећем изложбеном простору у Србији. Ви сте Милов брат по Грозу. Да нисте, не би сте оба проповедали исту мантру о давању Косова. Нема даље.

Оставите коментар