Патолог из Хамбурга: Сви преминули од короне већ боловали од других болести

Према резултатима аутопсије, преминули су боловали првенствено од високог крвног притиска, артериосклерозе, слабости срца, или су имали ожиљке од срчаног удара

Извор: Sputnik.de

(Sputnik.de, 21. 4. 2020)

Обдукција 65 преминулих пацијената заражених короном коју је спровео патолог из Хамбурга Клаус Пишел показала је да су сви преминули већ боловали од других обољења.

Према резултатима аутопсије, преминули су боловали првенствено од високог крвног притиска, артериосклерозе, слабости срца, или су имали ожиљке од срчаног удара. Код 46 случајева одраније су постојала обољења плућа, а код 28 случајева утврђена су оштећења других органа или су имали трансплантиране органе.

Шеф Института Роберт Кох истиче важност вршења обдукције код преминулих

Институт Роберт Кох је испрва препоручио да се избегава обдукција, образлажући то ризиком од преношења заразе. Већ почетком априла, међутим, председник Института Лотар Вилер је нагласио да је услед недовољног познавања новог обољења веома важно вршити обдукцију.

Са немачког посрбило: Стање ствари


ИЗМЕНА: Ранија верзија овог текста садржала је израз „имали срчани удар“ уместо „имали ожиљке од срчаног удара (13. 6. 2020. у 15:30)



Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading