Александар Вучић: Београд се држи Резолуције 1244 јер другог акта нема

Вучић је, поводом 21 године од доношења Резолуције 1244, рекао да она има и добрих и лоших страна, а да се Србија ње држи јер другог акта нема

Александар Вучић (Фото: Раде Прелић/Танјуг)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је Србија спремна да разговара са Приштином, али да никада неће пристати на ултиматуме чији је главни услов признање самопроглашеног Косова, као ни на територијалне аспирације према Србији.

Вучић је, поводом 21 године од доношења Резолуције 1244, рекао да она има и добрих и лоших страна, а да се Србија ње држи јер другог акта нема.

„Када стигну ти захтјеви из Приштине ми се само насмијемо јер не смемо бити арогантни. Наставићемо да се боримо за националне интересе у нади за компромис“, поручио је Вучић у Нишу.

На питање како гледа на Кумановски споразум, који је потписан на данашњи дан прије 21 годину, те да ли би за Србију било боље да је пристала на Споразум из Рамбујеа, Вучић је навео да је лако бити генерал након битке и да би у оно вријеме онај ко би га потписао био проглашен за издајника.

„Оно што је требала бити мудрија политика јесте да изгубимо мање српских живота, а да створимо услове за очување мира. Добро је да правимо анализе, али да гледамо у будућност. Ово што нам остаје биће не лака борба, али ни другима неће бити лака борба са нама, као што су неки планирали“, нагласио је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(РТРС/Искра, 9. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Наравно, пре избора нема другог документа осим Резолуцује 1244. Али после избора одједном ће, сасвим неочекивано, да се појаве Бриселски споразуми, ИПАПи… Вучићу, проваљен си к’о чир на дебелом месу и из тебе се разлува несносан смрад гноја. Ти си бре гангрена на српском ткиву. Питај Дркона, твог пријатеља, шта се ради у случају појаве гангрене.

Оставите коментар