Адриатик Ставиљеци: Двадесетак камиона са српском робом ушло на Косово са симболима косовске државности

Портпарол царинске службе у Приштини навео да је десетак камиона са робом враћено јер не испуњава нове захтеве

Фото: РТС

Више од 20 камиона са српком робом ушло је на Косово и Метохију са документацијом на којој је означена косовска државност, пренео је РТС-у Адриатик Ставиљеци, портпарол царинске службе у Приштини.

Адриатик Ставиљеци је навео да је десетак камиона са робом враћено јер не испуњава нове захтеве које је прописала косовска влада у мандату Аљбина Куртија, као меру реципроцитета.

Одлука о повећању мера реципроцитета обавезује Агенцију за храну и ветерину да у фитосанитарним и ветеринарским сертификатима употребљава грб и име „Република Косово“.

У Приштини је јуче (3. 6) изабрана нова косовска влада са премијером Авдулахом Хотијем који је и пре избора најавио укидање одлука владе Аљбина Куртија.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТС, 4. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Sta mi mozemo da uradimo,ako smo prodali jedno preduzece koje proizvodi konditorske proizvode hrvatima,pa zar treba ocekivati od hrvata da ce podrzati Srpske interese na KiM,nijednom preduzecu nije u interesu gibitak,narocito u koloniji ili u banana repubici koja se tome ne samo ne protivi nego zeli da ostane u tom statusu,nisu problem hrvati nego mi u sopstvenoj drzavi.

Оставите коментар