Тарзан Милошевић: Грађани Србије не могу у Црну Гору

Држављани Србије који имају чланове породица у Црној Гори могу уз дозволу координационог тела да уђу у земљу, али морају да буду у карантину, рекао амбасадор Црне Горе у Београду

Тарзан Милошевић (Фото: Н1)

Амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић рекао је данас да држављани Србије за сада не могу да уђу у Црну Гору и да је улазак дозвољен једино грађанима из земаља које су на листи коју је издао Институт за јавно здравље те земље.

Он је за Телевизију Н1 рекао да у Црну Гору могу ући грађани Србије који имају фирме и баве се послом у овој земљи уз посебне дозволе које издаје Национално координационо тело, с тим што ће њихово кретање бити ограничено на релацију између пријављеног места пребивалишта у тој земљи и места где раде.

За издавање такве дозволе, како каже, потребно је да се обрате Амбасади Црне Горе у Београду.

Такође, према његовим речима, и држављани Србије који имају чланове породица у Црној Гори могу уз дозволу координационог тела да уђу у земљу, али морају да буду у карантину у трајању од 14 дана.

Он је нагласио да је карантин обавезан и за држављане Црне Горе који живе у Србији или су на пропутовању кроз њу.

Институт за јавно здравље 1. јуна је ажурирао листу земаља чији држављани могу ући у Црну Гору, прецизирајући да се ради о 131 земљи.

На листи се налазе земље које испуњавају епидемиолошке критеријуме од мање од 25 заражених на 100.000 становника. Од европских држава то се Словенија, Исланд, Хрватска, Словачка, Швајцарска, Албанија, Аустрија, Норвешка, Монако, Косово, Немачка, Грчка, Мађарска, Данска, Литванија, Летонија, Азербејџан, Луксембург, Босна и Херцеговина, Бугарска, Израел, Република Ирска, Чешка, Финска и Естонија.

Одлуку да Србије не буде на листи држава чијим је грађанима безусловно дозвољен улазак у Србији су оценили као политичку, а као меру реципроцитета Директорат за цивилно ваздухопловство суспендовао је дозволу Монтенегро ерлајнса за слетање на београдски аеродром.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Н1/Инсајдер, 3. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. хтело се рећи да је улаз дозвољен само из земаља које имају мање од 25 Срба на 100.000 становника.

Оставите коментар