Али Хамнеи: Америка се према другима понаша као полицајци према Џорџу Флојду

Oно што се сада дешава у различитим америчким градовима и државама је манифестација оне реалности коју су у Америци крили, рекао ирански врховни лидер

Али Хамнеи (Фото: АП Фото)

Врховни лидер Ирана Али Хамнеи упоредио је погибију Афроамериканца Џорџа Флојда са понашањем Вашингтона према другим земљама. Хамнеи је рекао:

„То што полицајац потпуно хладнокрвно коленом притиска црнца тако да овај умре, без обзира на молбе, док други полицајци гледају и ништа не предузимају – није ништа ново, то је суштина Америке. Управо су се тако понашали према читавом свету – Авганистану, Ираку, Сирији, према многим другим земљама“.

Како је рекао у говору поводом годишњице смрти вође иранске револуције ајатолаха Хомеинија, оно што се сада дешава у различитим америчким градовима и државама је манифестација оне реалности коју су у Америци крили.

„Ничег новог у томе нема“, додао је Хамнеи.

Широм Америке већ недељу дана бесне протести после убиства Афроамериканца Џорџа Флојда. Најмање 40 градова увело је полицијски час али су у многима демонстранти изашли на улице упркос томе. У 23 државе активирани су припадници Националне гарде. Председник Доналд Трамп је претходно објавио мобилизацију војске да заустави насиље.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 3. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

Оставите коментар