Небојша Медојевић: Циљ Ђукановића да Црногорци постану римокатолици

Медојевић је рекао и да је Ђукановић финансирао политичку кампању Хилари Клинтон

Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Милан Кнежевић (Фото: Небојша Поповић/Спутњик)

Намера владајућег ДПС-а Мила Ђукановића да елиминише православље и оснује нову цркву, што је незабележен случај у Европи, има за циљ да Црногорци постану католици, изјавио је у парламенту један од лидера опозиционог Демократског фронта Небојша Медојевић.

„Ви сте прва партија у Европи, после пада Берлинског зида која хоће да оснива цркву. И председник ДПС чак даје и елементе те цркве. Из тога закључујемо да то неће бити православна црква и да је један од циљева тог плана да Црногорци постану католици“, рекао је Медојевић.

Он је рекао да намеру Ђукановића, „атеисте и комунисте“, да прави цркву, ДФ доживљава као намеру да се елиминише православље из Црне Горе.

Медојевић је рекао и да је Ђукановић финансирао политичку кампању Хилари Клинтон са најмање два милиона долара.

„Ја у потпуности подржавам политику Доналда Трампа који је данас с Библијом поручио сатанистима и антихристима да ће он као председник САД, одбранити хришћанство“, навео је Медојевић.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 6. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

4 replies

  1. In medias res!

  2. Проф. Дарко Танасковић је,као бивши амбасадор у Ватикану, давноупоѕорио да се Ватикан бави земљама бивше Југославије тако што је Србију иѕдвојио као земљу своје интензивиране екуменске политике, а све оне које нису католичке (Црну Гору, Македонију, Косово и БиХ) као земље где ће интенѕивно мисионирати (terrae misssionis).

  3. Сада је јасно зашто је Мило био код Папе!
    А зашто је Митрополит Афилохије био код Папе, за сада, то још
    увек није јасно?!

  4. Исто то сам недавно напоменуо пошто није било тешко претпоставити који су логички кораци у датој ситуацији. Било је губљење времена na[iroko писати о аутокефалности и (не)могућности да се она оствари. Заиста је било наивно очекивати да ће се Мило борити да све православне цркве признају монтенегринску цркву као аутокефалну. Православље будуће тзв. Црногорске цркве је било само варка за наивне. Пристао би он на било какву другу ‘цркву’ само да сачува власт и избегне суђење а унијатска па убрзо затим католичка би за њега била идеално решење за коју би имао јаку подршку на западу.

Оставите коментар