Стотине људи протестовале у Риму: Вирус је превара

Учесници протеста узвикивали да је „вирус (ковид-19) превара осмишљена за изазивање кризе” и да „има људи који четири месеца нису примили плату

Фото: ЕПА/ANGELO CARCONI

Стотине људи окупиле су се данас у Риму на ненајављеном протесту због рестриктивних мера у Италији, најдужих у Европи, како би указали на тежак положај људи који се суочавају са економским последицама блокаде.

Учесници протеста који су се у главном граду Италије окупили после договора на друштвеним мрежама, узвикивали су да је „вирус (ковид-19) превара осмишљена за изазивање кризе”, да „има људи који четири месеца нису примили плату” и да су гладни.

„Овде има људи који немају шта да једу. Оставили су нас да умремо”, рекла је једна жена пореклом из Бергама.

Полицајци су интервенисали како би спречили њихово даље кретање улицама, пренели су италијански медији.

„Остаћемо овде, заузећемо Трг Венеција (у Риму) и поставићемо шаторе. Влада нас је издала”, рекао је један од демонстраната на разгласу.

Вирус ковид-19 однео је више од 33.000 живота у Италији и изазвао блокаду из које Италија излази постепеним попуштањем рестриктивних мера.

Италија је прва земља у Европи која је почетком марта увела строге мере карантина на целој територији, а како је најављено, 3. јуна отвара регионалне границе, али и државне за доласке из земаља Шенгена, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар