САД издвајају више од 200.000 долара за борбу против лажних вести у Србији

Претходно је Стејт департмент саопштио да  ће издвојити 140.000 долара за помоћ балканским земљама у борби против „дезинформација, укључујући и оне које долазе из Русије“

Фото Драган Јевремовић

Америка намерава да издвоји 220.000 долара за подршку програма припреме стручњака у области медија који би помогли Србији у борби против дезинформација.

У документу у који је телевизија Раша тудеј имала увид, под називом „Припрема медијских стручњака и развој средстава информисања“, наводи се да је главни циљ ове помоћи да се покрену пројекти који би ојачали потенцијал српске медијске сцене и осигурали слободан ток информације.

С тим у вези, биће организоване бројне дебате и конференције са учешћем разних интересних група са циљем да се код грађана развије свест о томе шта је истинита информација, а шта пропагандна вест, преноси Спутњик.

Поред тога, биће представљене и методе борбе против лажних информација, додаје се.

Претходно је Стејт департмент саопштио да  ће издвојити 140.000 долара за помоћ балканским земљама у борби против „дезинформација, укључујући и оне које долазе из Русије“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Б92, 21. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

 1. Америка намерава да издвоји 220.000 долара за подршку програма припреме стручњака у области медија који би помогли Србији у борби против дезинформација.
  ++++
  Лепо и корисно.
  Не могу ни да претпоставим, о којој суми ( у милионима ) се ради као „ помоћ „ свим оним г…..а који у логору Србија пасу на њиховим јаслама и шире њихове „ информације „.
  А то је само један део.
  Не треба заборавити да та иста г…а плаћају и грађани наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине.
  Ту су и други велики „ хуманисти „ а гладних уста у логору много

  http://www.pravda.rs/2016/8/16/finansira-haos-evo-koga-je-sve-u-srbiji-placao-soros/

  Најбедније, на Сорошевом платном списку налазе се Друштво судија Србије и Удружење јавних тужилаца.
  Србско правосуђе ?
  Бог душу да му прости !

 2. Да је истине и правде у наслову (тј. у намери САД) двеста хиљадарки би легло на рачун СС-а, једног од ретких светила реалне информације у помрчини медијског масовног дезинформисања.

 3. У  Србији, брале, 

  ..»to je to…»

Оставите коментар