Подгорица: Наставница добила отказ јер је учила децу да црногорска нација не постоји

Дневне новине наводе да је наставница на часу физичког деци објашњавала зашто народ учествује на литијама које организује Српска православна црква

Подгорица (Фото: Н. Ђурић)

ПОДГОРИЦА – Црногорско Министарство просвете саопштило је да је наставница физичког васпитања у подгоричкој основној школи пре три месеца добила отказ јер је на часу ђаке између осталог учила да црногорска нација не постоји и објашњавала им зашто треба да иду на литије које је организовала Српска православна црква.

„Тачно је да је дошло до запањујуће злоупотребе малолетне деце у политичке сврхе од једне неодговорне наставнице. Зато смо све време били подршка управи у намери да искористи сва законска овлашћења којима располаже и најригорозније санкционише такво понашање, јер нам је заједничка дужност да школу учинимо безбедним, а не местом бруталне индоктринације”, наводи се у одговору Министарства просвете на питања Дневних новина.

Директор Основне школе Сутјеска, Веско Гаговић, казао је Дневним новинама да је школа процесирала случај у складу са законом.

„Тачна је информација да је дошло до озбиљних прекорачења овлашћења и злоупотребе положаја једне наставнице. У интересу је школе, односно деце да се такве ствари не дешавају, али и да се овај случај не политизује. Ово су врло озбиљне ситуације, те је школа процесуирала случај у складу са законом, а свој посао ћемо наставити да радимо непристрасно и професионално”, казао је Гаговић, преноси Бета.

Дневне новине наводе да је наставница на часу физичког деци објашњавала зашто народ учествује на литијама које организује Српска православна црква.

„У историји су се звали Срби, ово су били Срби из Србије, а ово Срби из Црне Горе. Е сад пошто се Црна Гора одвојила као равноправна држава, нико не воли да му се људи по националности зову Срби него Црногорци, иако националност као црногорска не постоји”, наводе Дневне новине да је рекла наставница.

Дневне новине су објавиле све што је говорила на часу као и да имају доказе за то.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 25. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар