Раскрикавање: Сатирични твит завршио у НИН-у као изјава Златибора Лончара

Главни и одговорни уредник НИН-а Милан Ћулибрк је за Раскрикавање објаснио да је новинар узео „изјаву“ са Твитера без провере

Душан Спасојевић и Златибор Лончар (Фото: Ozonpress)

Недељник НИН је у издању од 14. маја „цитирао“ министра здравља Златибора Лончара: „Не разумем ове нападе на Данила, па сваки човек сигурно има неку фотографију на којој одушевљено грли неког певача или спортисту или вођу криминалног клана“. Лончар, међутим, ово није рекао, а његова наводна изјава потиче са сатиричног налога на Твитеру. Главни и одговорни уредник овог недељника, Милан Ћулибрк, за Раскрикавање каже да је направљена грешка и да ће се због ње извинити читаоцима.

„Изјава“ је објављена на последњој страни, у рубрици „Мисли“, заједно са изјавама других политичара.

Извор: Раскрикавање

Ова Лончарова изјава је, међутим, измишљена и потиче са сатиричног налога на Твитеру „Слободан Милошевић“ од 5. маја.

Извор: Раскрикавање

На самом овом налогу стоји да је реч о пародији и сатири.

Извор: Раскрикавање

Главни и одговорни уредник НИН-а Милан Ћулибрк је за Раскрикавање објаснио да је новинар узео „изјаву“ са Твитера без провере.

„То је нешто што се не ради, нарочито ако покушавате да поштујете професионалне стандарде као што их ми поштујемо. Направљена је неопростива грешка и због тога ћемо се извинити читаоцима“, наводи Ћулибрк за Раскрикавање.

Овај твит је, иначе, написан након КРИК-овог истраживања „Рат балканског подземља: Убиства, везе у полицији и у врху државе“ од 5. маја. У њему је између многих других ствари објављена и фотографија председниковог сина Данила Вучића у друштву човека који се, како пише КРИК, у полицијској бази води као припадник криминалног кавачког клана.

Одмах након објављивања текста уследили су напади на КРИК, што од таблоида, што од политичара владајуће странке, који су тврдили да је једини циљ текста да се Данило Вучић „криминализује“.

У твиту се алудира на то што сам Лончар има заједничку фотографију са криминалцем, односно са бившим вођом земунског клана Душаном Спасојевићем.

Марија Вучић

(Раскрикавање, 18. 5. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар