Црногорска власт забринута због подршке коју СПЦ добија из земаља региона и Русије

Потпредседник Владе Црне Горе изјавио да посебно забрињавају „заједничке активности дела СПЦ и неких политичких странака што имају подршку појединих земаља региона и Русије“

Судар силе и вере у Подгорици (Фото: ЕПА/ЕФЕ-Б. Пејовић)

ПОДГОРИЦА – Потпредседник црногорске Владе Милутин Симовић изјавио је вечерас поводом протеста и инцидената због хапшења свештенства СПЦ, да посебно забрињава, како је рекао, „синергија и заједничке активности дела СПЦ и неких политичких странака што имају подршку појединих земаља региона и Русије”.

Он је за РТЦГ рекао да Црна Гора жели све проблеме да решава договором, а не конфликтом, у институцијама, а не на улици.

„Та ситуација изгледа сложена, али не треба да нас поколеба, Црна Гора има одговор на све то, ово је Црна Гора у 21. веку, Црна Гора као евро-атлантска држава, Црна Гора као европска држава, Црна Гора изграђених институција, Црна Гора која у свом овом претходном периоду и данас јасно говори и саопштава да ми имамо снаге и потребе и жеље и опредељености да све ово решавамо у институцијама, а не на улицама”, казао је Симовић.

Он је додао да је Влада Црне Горе покренула дијалог са Митрополијом црногорско-приморском „на експертском нивоу и да он није тако лоше кренуо”.

Симовић је казао и да је премијер Душко Марковић у телефонском разговору поручио митрополиту црногорско-приморском Амфилохију да ће у случају кршења закона, реакције државних институција бити једнаке за све, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 15. 5. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар