НП Отаџбина: Док је Вучић на власти ни Срби на КиМ ни Срби у ЦГ неће имати никакву заштиту

Уместо да покрене оштре дипломатске мере, до повлачења амбасадора из Црне Горе, председник Србије показује „забринутост“ и лије крокодилске сузе за Србима у Црној Гори

Aleksandar Vučić (Фото: Screenshot/Srdjan Ilic/PIXSELL/YouTube)

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ даје пуну подршку Епископу захумско-будимском Јоаникију и српским свештеницима у Црној Гори који су ухапшени у прогону, тортури и терору криминалног диктаторског режима Мила Ђукановића и Душка Марковића.

После отимања имовине антисрпски режим у Црној Гори кренуо је у физички обрачун са свештеницима и верујућим српским народом из постојбине Стефана Немање.

Али оно што посебно брине и чуди пре свега грађане Србије јесте бескрвна и никаква реакција актуелног режима у Србији. За тортуру над српским народом и свештеницима у Црној Гори Александар Вучић осим голе „забринутости“ не показује никаква друга дејства. Додуше, то је и напредак у односу на прошли пут када је изјавио да поводом митинга у Црној Гори не жели да се меша у унутрашње ствари те државе и када је громогласно изјавио да црква у Црној Гори има право на аутокефалност јер ју је и раније имала што је груба неистина и манипулација.

Како су режими у Црној Гори и Србији исти, и криминални, и диктаторски, и пљачкашки од Александра Вучића се друго није ни могло очекивати. По начину владања то су браћа близанци. А врана врани, очи не вади.

И докле год је Александар Вучић на власти у Србији ни Срби на Косову и Метохији ни Срби у Црној Гори неће имати никакву заштиту. Срби у Црној Гори су препуштени сами себи јер за свој долазак на власт у Србији Александар Вучић умногоме треба да буде захвалан Милу Ђукановићу и Беби Поповићу. Сетимо се само хотела Риц у Паризу. А што се Срба на Косову и Метохији тиче, он да би опстао на власти ни оком неће трепнути а жртвоваће 16% територије Републике Србије.

Уместо да покрене оштре дипломатске мере, до повлачења амбасадора из Црне Горе, председник Србије показује „забринутост“ и лије крокодилске сузе за Србима у Црној Гори.

Брука и срамота.

Косовска Митровица, 14. 5. 2020.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар