Званичник СЗО: Шведска избегла масовну изолацију а требало би да буде модел за борбу против короне

Мислим да на много начина Шведска репрезентује будући модел – уколико желимо повратак у друштво у којем нема изолације, изјавио др Мајкл Рајан

Др Мајкл Рајан (Извор: Снимак екрана)

Највиши званичник из Светске здравствене организације (СЗО) у среду је похвалио Шведску као модел за остатак света у борби против новооткривеног  вируса.

„Мислим да смо достигли нову нормалу, мислим да на много начина Шведска репрезентује будући модел – уколико желимо повратак у друштво у којем нема изолације“ – изјавио је др Мајкл Рајан женевским новинарима.

Рајан, који је постављен за извршног директора Програма за хитне случајеве у оквиру Светске здравствене организације, похвалио је шведски здравствени систем и навео да је заслужан за све добре потезе од почетка избијања заразе.

„Они раде тестирања, значајно су подигли свој капацитет за интензивну негу, додао је. И њихов здравствени систем увек је био у складу са својим капацитетом да одговори броју случајева које су искусили.“

Рајан је тврдио да је зазор са којим се Шведска суочава због своје наизглед лабаве политике о социјалном дистанцирању непоштени критицизам.

„Шведска је утемељила веома јаку јавну политику везану за социјално дистанцирање, збрињавање и заштиту према људима у установама за дуготрајно збрињавање, као и многе друге ствари.“

„Другачије је урадила то да се ослонила на свој однос са грађанима, на могућност и вољу грађана, да својом вољом регулишу и примене мере физичког дистанцирања“.

Популација Шведске са више од 10 милиона људи је сведочила скок смртности у једном дану пре 10 дана, и укупан број је 2355 од среде, наводи СЗО.

Број смртних случајева у Шведској је и даље низак, поредећи га са остатком Европе, као што су Италија, Велика Британија, Шпанија и Француска које су имале више од 24000 смртних случајева.

Извор: FOX News

Наслов и опрема: Стање ствари

(Доста је било, 30. 4. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

4 replies

  1. А Белорусија и Батко :)) какав олош хода овим светом…

  2. Наслов је нетачно преведен. Уместо „а“ треба да стоји „и“, ако је по томе шта пише у тексту чланка.

  3. А никако да поменете да је Шведска пристала на чиповање и да нема потребе за застрашивањем маса зарад вакцинисања и чиповања.. Може бити да је баш то суштина ове корона ујдурме и дивљања националних тирана и социопата који уживају у малтретирању других..

  4. … на истраживање, мислим Блумберга, које тврди да Шведски модел није примељив на најпогођеније (САД, ВБ, југ ЕУ) јер је, између осталог, у Шведској значајно мања густина насељености.
    Још једно позитивно бројање за депопулацију?

Оставите коментар