Један од главних дипломата РПЦ протојереј Николај Балашов заражен короном

Заменик шефа Одељења за односе са јавношћу Московске патријаршије истакао да се осећа „сасвим задовољавајуће“, а такође је пожелео свима да се не разболе

Протојереј Николај Балашов (Извор: Печат)

Заменик шефа Одељења за односе са јавношћу Московске патријаршије и један од водећих дипломата РПЦ, протојереј Николај Балашов саопштио је да је заражен вирусом корона.

„Драги пријатељи, желим да вас обавестим да сам синоћ добио резултате теста на ковид-19, које смо други свештеници и ја дали на анализу у уторак. Резултат је позитиван“, написао је Николај на Фејсбуку.

Притом, он је истакао да се осећа „сасвим задовољавајуће“, а такође је пожелео свима да се не разболе.

Балашов је такође старешина храма Васкрсења Словушчег у Москви. Црква је однедавно у карантину због вируса корона, а према речима Балашова, за сад није јасно када ће поново почети са богослужењем.

Због такве ситуације, Николај је предложио свим парохијанима да се данас окупе онлајн. Свештеник се нашалио да ће сви морати понети са собом чај.

Протојереј Николај Балашов је један од водећих дипломата РПЦ, а задужен је, између осталог, и за односе РПЦ са другим православним црквама у свету.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар