Курти сменио Гашија после изјаве да је ОВК начинила злочине над српским цивилима

Сумња се да имамо хиљаду убијених српских цивила, тврди Шкељзен Гаши, смењени саветник одлазећег приштинског премијера

Шкељзен Гаши (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

Гаши: Припадници ОВК починили злочине над српским цивилима

ПРИШТИНА – Први саветник одлазећег косовског премијера Шкељзен Гаши изјавио је да Дик Марти није антиалбанац и додао да припадници ОВК јесу починили злочине над српским цивилима.

„Злочине су починили наоружани припадници ОВК над српским цивилима”, рекао је Гаши на приштинској телевизији Т 7.

„Ја кажем да Дик Марти није антиалбанац, напротив, Марти је објавио извештај који говори о злочинима које су припадници ОВК починили над невиним цивилима”, навео је Гаши.

На интервенцију ТВ водитеља да се ради о „сумњи да су их починили”, Гаши каже: „сумња се да имамо хиљаду убијених српских цивила”, јавио је РТС, преноси Танјуг.

Специјални суд под окриљем Европске уније формиран је 2015. године како би се процесуирали случајеви против припадника ОВК за злочине почињене током и после рата на Косову. Истрага о овим злочинима почела је после извештаја специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија.

(Политика, 24. 4. 2020) 

Курти сменио Шкељзена Гашија

ПРИШТИНА – Косовски премијер у техничком мандату Аљбин Курти отпустио је политичког саветника Шкељзена Гашија, наводећи да је то учинио, јер су његове јучерашње изјаве имале последице на рад владе.

Курти је на свом Фејсбук профилу објаснио да мисли да је боље да дебату у коју је укључен, Гаши не води са позиције његовог саветника и захвалио му на доприносу, истичући да цени критичко мишљење.

„Постоји толико много ствари око којих се слажемо у садашњости, постоје и ствари из прошлости око којих се не слажемо. Господин Гаши није лак саговорник. Научио сам то из ове ситуације”, написао је Курти, јавља Танјуг.

Гаши је изјавио да специјални известилац Савета Европе Дик Марти није антиалбанац и додао да припадници некадашње ОВК јесу починили злочине над српским цивилима.

(Политика, 25. 4. 2020)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар