Александар Апостоловски: Чиме је Новак Ђоковић узбудио читав свет – укључив др Кона, В. Шешеља и В. Пешић?

Нолетова владавина начела је утврђење глобализма и похлепе као завршне фазе политичког поретка мултинационалних, финансијских спекулативних корпорација

Новак Ђоковић (Фото: ЕПА-ЕФЕ/Л. К.)

Нолету не могу ништа Федерер ни Надал, али његову апсолутистичку тениску владавину може да угрози слобода мишљења. Шта је рекао тако страшно тениски број један, што је узбудило читав свет, а у нашем микрокосмосу, доктора Предрага Кона, Војислава Шешеља и Весну Пешић? Неће ваљда прејака реч убити Нолета?

Светски број један поменуо је вакцину против короне која, узгред, не постоји. А када ће је смућкати, још се не зна. С посебним режимом исхране који Срби нарочито не разумеју, јер уместо гурманске пљескавице и печења он једе искључиво здраву храну чија тајанствена рецептура представља енигму како за његове противнике тако и за његове обожаватеље, ваља је реч о соку од цвекле, највећи српски и светски спортиста је у онлајн чету са колегама изнео забринутост због потенцијалног увођења обавезне вакцинације као услова за путовање на тениску туру.

Ноле се није изричито изјаснио против вакцинације, али је рекао да он лично није за то да нова вакцина против вируса корона, о којој се толико прича, а још није направљена, а самим тим ни тестирана и проверена на адекватан начин, буде услов и ултиматум за даља путовања и такмичара тенисера.

Како се његова реч слуша далеко пажљивије од речи осталих смртника, како у свету, тако и код нас, нарочито код младих, одмах је реаговао доктор Предраг Кон, поручивши му, рекао бих очински, да избегава сваку даљу полемику око вакцина. Наравно да Кон није пропустио да каже како му је један од највернијих навијача. Као да се и војвода Шешељ консултовао са доктором Коном, па је његов саветнички тоналитет био сличан. „Ноле играј тенис и не мешај се у посао стручњака за медицину”, поручио је Шешељ.

Наравно, тешко је поверовати у то да су се Пеца Кон и Воја Шешељ усаглашавали око својих изјава, али су они исувише искусни, како би олако прешли преко Нолетових дилема око вакцине. Наиме, боје се да таква изјава не нашкоди тениској будућности броја један – због вербалног деликта!

Како ствар не би отишла предалеко и сврстала Нолета у вођу антивакцинашког покрета, његов медијски тим је послао саопштење „Њујорк тајмсу”.

– Нисам стручњак, али желим да имам опцију да изаберем шта је најбоље за моје тело. Наставићу да истражујем на ову тему, јер је важна и утицаће на све нас. Да будем искрен, мало сам збуњен, као и остатак света. Упркос томе што имам приступ информацијама, у недоумици сам шта је набоље учинити у овој ситуацији – изјавио је Ђоковић у саопштењу које је његов тим доставио једном од најутицајнијих светских листова.

„Њујорк тајмс” је пренео и речи доктора Кона, подсетивши на изјаву тенисерке Амели Морезмо која је поручила да тениска сезона неће бити настављена уколико се играчи не вакцинишу и тако се заштите од вируса корона.

Показало се поново да је Нолетова доминација не само на тениском терену, већ и далеко од линија за аут, дубоко револуционарна и крајње идеолошка, иако је Ноле можда не схвата тако. Напротив, он организује добротворне балове, сеје шарм, одржава музичке перформансе, удара дланом у рекет исказујући поштовање противнику, али је његова природна жеља да се коначно и допадне, све мање успешна, што је интензивнија.

Могуће је да Ноле намерно жмури над тим парадоксом, тај апсурд не схватају ни Срби, не разуме га ни Роберт де Ниро који је гостовао у његовој ложи, али је ствар одмакла далеко изнад свих њих. Јер, Нолетова владавина начела је утврђење глобализма и похлепе као завршне фазе политичког поретка мултинационалних, финансијских спекулативних корпорација, које је, у свету спорта, оличавао дупол Федерер и Надал.

Извор: Еспресо.рс

Зато мегакомпаније још склапају далеко вредније маркетиншке уговоре са њима двојицом, него са Нолетом, што је нехотице, доказ њиховог контрареволуционарног удара на Броја Један светског тениса. Јер, забога, зашто би финансирали особу која показује да особе и земље са фуснота, осуђене на колонијални статус, како државни, тако друштвени, културни и спортски, ипак имају шансу да постану владари?

Том кастинском свету, Новак Ђоковић пристаје баш онако као што је хипик Бергер пристајао оној журци у Њујорку, у класичном мјузиклу „Коса”, када се окачио о лустер, поломио сав сребрни есцајг, а потом зграбио најлепшу девојку за руку, како би је одвео до њеног дечка и свог најбољег друга.

Нолетов бунт, одсуство глобалне политичке коректности и суфицит храбрости и морала, показао је у Њујорку, у средишту Америке, у самом срцу моћи, када се, ничим изазван, заложио против војне интервенције у Сирији. Када тенисери дају изјаве, оне махом подсећају на интервјуе лепотица на избору за мис-универзум. Али, то што се Ноле заложио за мир у свету, тога дана је освануло на Си-Ен-Ену, као прворазредна вест, где је српски тенисер стављен у ранг са папом Фрањом, који се помолио за пацифизам на експлозивном Блиском истоку.

Супротстављање Србина званичној политици америчке администрације, усред Ју-Ес опена, потез је који могу да учине само особе са несумњивим моралним кредибилитетом и ауторитетом светских размера, оним особинама о којима припадници српске политичке елите тек могу да сањају.

Зато су Нолетове дилеме око вакцине изазвале глобалну пажњу. Он није био изричит, само је размишљао да ли да се вакцинише. Ако му се одузме право да мисли, чека нас апокалиптичко доба! То што га је на „Твитеру” извређала Весна Пешић, мање је важно.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 4. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

9 replies

 1. Odakle ljudima pravo da daju uputstva o ponašaju bilo kome? Možeš reći da si za vakcinaciju, ali nisi u prilici da kažeš bilo šta onima koji nisu. Oba stava su legitimna i mogu se slobodno iznositi. Problem je u tome što opcija koja je za vakcinaciju uopšte ne dozvoljava mogućnost da se kaže bilo šta što nije u skladu sa njihovim interesima. Samo interesima, jer tu dobre namere nema. A dobra namera je upravo to da se nema ništa protiv vakcine, ali da se vakcinacija sprovodi isključivo na dobrovoljnoj bazi. Sve ostalo je gola sila i potcenjivanje svesti ljudi.
  O Pešićki i njenom prostakluku je izlišno govoriti. Ona nikome ne može da drži pridike, a posebno ne nekome ko govori više svetskih jezika, ko je vrhunski u onome što radi, ko je mnogo puta pokazao ko je i kakav je. Na kraju krajeva Nole ima školu i nije dripac s kojim jedna „sociološkinja“ sa beogradskom diplomom može da opšti sa nadobudnih visina.
  I na kraju, znamo ko su Kon, Pešićka, Šešelj i ostala bulumenta. Bilo kojom izjavom ili delom, ne mogu postati veći ili manji skotovi nego što već jesu. Njihove formalne titule i zvanja, nisu dovoljne da se sakrije ono što je očigledno.

 2. Између

  Између вјере и невјере
  Златна је удица превјере
  Између воље и невоље
  Јалово поље зловоље

  Између Раја и краја
  Плитка је лаж умишљаја
  Између сјаја и очаја
  Трен је ока што раздваја

  Између трена и вјечности
  Између мрака и свјетлости
  Између понора и извора
  Моје је право избора

  Момчило

 3. Мора се схватити да је Новак врхунски спортиста који је под посебним режимом живота и исхране, попут космонаута који још лети у свемир. За њега не важе иста општа правила, ни у лечењу, узимању медикамената, начину живота и тренирања. Он је тога свестан, држи се тога, и његова изјава је у складу с тим. Неквалитетна вакцина, или лоша реакција на њу, могу да изазову трајне последице и покваре све.
  С правом је опрезан и изразио је резерву, ништа више. А, с друге стране, познато је како је бескрупулозан део здравствено-фармацеутске високо позициониране бирократије, власника производње медикамената и с њима увезаних политичара.

  Гдин Шешељ би морао да зна да чак и председници држава због своје важности имају посебан здравствени третман. Новак је председник света у свом домену.

  Коментар гђе Пешић је нецивилизован, надмен и груб. Простачки, другим речима.

 4. ”Никад не бих желео да дођем у ситуацију да принудно вакцинишем Новака Ђоковића или неког другог великог спортисту, глумца, књижевника или певача.”
  Нисам знао да је Шешељ задужен за спровођење принудне вакцинације над спортистима, певачима, глумцима и књижевницима. Већ га видим са зарђалом вакцином, у друштву са ”медицинским братом” који ће носити са собом бејзбол палицу, како би људима објаснио да је интервенција потпуно бејзболна.

 5. … ако се сетимо како је код Весне на Трт-врт-еру прошао Председник.

  @Срђан: Што се дрШешеља тиче медицински брат може да понесе и кору од банане.

  Са дрКоном никад није касно само што ни он то не зна (има проблем са недељама и то најчешће недељом).

 6. Тешко да постоји боља пословице од оне „не пада снег.. „. Шта је заједничка особина Дрпеце Кона, цвевног војводе и нед*****ног бакутанера? Па неутажива сета за брозним временима и смрдљиви улошци у ципелама. Од ношења батине. Има ли бољег начина да убоги и тако небитни членови друштва, попут ово троје, дају себи мало на важности попут полемике са најбољим на свету? Оним који је и овакав, „нешколован и примитиван“, наслоњен на кухињску столицу у свом стану, нашао начина да опет узбуди вимблдонске pro-vaxxere. И шта му кажу .. „држ’ се рекета“. Пусти „струку“ да ради свој посао. Има ли одвратније речи ових дана? Коју струку? Ону која има велико знање из неке животне активности и глобалну потврду тог знања.. попут Црњанског, Тесле, … и Ђоковића? Истог тог Новака који је Србији послао десетине респиратора и милион евра. А шта добијемо након препирања биографија ових јадника? Мислим, осим црне воде… О стручности Дрпеце Кона уверили смо се пре десетак година у другој, тад актуелној, „афери вакцина“. Но Срби имају памћење краће од фитиља, шта да се ради. Данас нам, на дневним конференцијама за штампу(?), све уз Н-95 маску и беле рукавице, стручно чита статисику за 4. разред основне и препричава оно што у другој деценији 21. века препоручује „crème de la crème“ светске епидемиологије, попут Фаучија. Перите руке и седите кући. То је буквални препис с клинастих таблица месопотамске „струке“ пре неких 5 тисућа година. Док не дође вакцина… коју осмишља Фаучијев мецена лично. Нисам приметио да је чика Билију ДрПеца рекао „држ’ се тастатуре“. Еее, не уједа се рука која носи лебац.
  О крајевима истог Шеш-Пеш штапа не вреди трошити речи. Њихова стручност и обим дела, ако изузмемо обим струка (свака сличност са „струком“ је намерна), стала је, и у времену и у волумену, у њиховим „докторским“ дисертацијама и тонама арака на којима су наштампане небулозе које не читају ни они сами. Да је толики папир отишао у тоалетну прераду сад би га било довољно на полицама.

 7. Шта Политикин текст не каже?

  Новак је одлучио да проучава ИСТИНИТУ српску историју. На фотографији је показао књигу коју чита. Можда ће нешто сада да се покрене са мртве тачке с обзиром да наша корумпирана интелигенција не жели да се одрекне ватиканско-брозовских привилегија и лажне српске историје.

  Новаче, ако прочиташ ово – само напред!

 8. Сви учесници расправе око питања вакцинације не виде да се ту не ради о вакцинацији него о не-поверењу. Пошто званичници било које струке и занимања и положаја лажу, људи им с правом више не верују јер не знају какви се све отрови убризгавају у крвоток под лажним називом вакцина. Савремене државе и институције су изгубиле поверења народа. Људи им не верују и зато не пристају да буду заморчићи манијацима, посебно онима у белим мантилима.

 9. Новак је само изнео лични став, искључиво везано за спорт којим
  се бави; никога није одговарао од вакцинације.
  Он размишља својом главом /оном изнад рамена, а нe оном ниже пупка/,
  као заговорници НАТО ВАКЦИНА.
  Штити себе и своју породицу – своје потомство!
  Није у питању вакцинација, већ порекло тих вакцина!
  Ако имамо домаћег тенисера којем се цео свет диви, зашто не бисмо
  имали и домаће вакцине, па да се и њима цео свет диви, као што то
  беше у време рада Института Торлак, када је производио у свету
  тражене вакцине и серуме?
  Зашто немано домаће вакцине – не стране – то питање не постављају
  ни “струка“ ни “политичари“ – као приоритет БРОЈ ЈЕДАН?
  Да ли сте чули др Кона?
  Нисте!
  Да ли сте чули др. Кисићку?
  Нисте“!
  Са ли сте чули др Несторивића?
  Нисте!
  Са ли сте чули др Лончара!
  Нисте!
  Да ли сте чули др Даницу Грујучић?
  Нисте!
  Да ли сте чули др. Радовановића?
  Нисте!
  Да листе чули др Радоичића – градоначелник?
  Нисте!
  Да ли сте чули “свенадлежног“ Председника АВ
  Нисте!
  Да ли сте чули Ану Брнабић?
  Нисте!
  Да ли сте чули некога из “коалиције“ – Чеду Јовановића,
  Вука Драшковића, Ненада Чанка, Весну Пшић, и осталих
  “ректалних спелолога“ на страни “позиције“?
  Нисте!
  Да ли сте чули некога из “ОПОЗИЦИЈЕ“ -Ђиласа, Трифуновића
  Шешеља, Обрадовића, Радуловића, Палме, Стаматовића
  Нисте!
  Да ли сте чули некога из културе?
  Нисте!
  Да ли сте чули некога из “НЕВЛАДИНОГ/НАДВАЛДИНОГ СЕКТОРА“
  Нисте!
  Да ли сте чули некога од аналитичара “прогнозера“, “видовњака“…
  Нисте!
  Да ли сте чули од Цркве?
  Нисте!
  Да ли сте чули од САНУ?
  Нисте!
  Сви кажу / са часним и ретким изузецима/ да је вакцинација
  неопходна, али нико не тражи ДОМАЋУ/СРБСКУ вакцину,
  а не страну /из увоза/ или произведену код нас по страној
  лиценци.
  Кажемо – струка и политика – потребна је ДОМАЋА ВОЈСКА,
  а зашто онда не би једнако била потребна и домаћа вакцина и
  лекови.?
  Војска је потребна са се бранимо до ВИДЉИВОГ непријатеља
  а ДОМАЋА ПРОЗВОДЊА/СРБСКА/ лекова и вакцина –
  да се бранимо од НЕВИДЉИВОГ непријатеља!
  Ко и зашто саботира производњу домаћих лекова и вакцина,
  ако не непријатељи Бога, Народа и Државе, само зарад добијања
  и останка на власти.

Оставите коментар