Александар Вучић: Замолићу патријарха да васкршње службе буду одржане без верника

Разговарали смо око Васкрса, не можемо да правимо изузетке, важно је да сачувамо животе људи, поново ћу да позовем патријарха Иринејa и замолим, рекао Вучић

Милорад Додик, патријарх Иринеј и Александар Вучић (Архивска фотографија: СПЦ)

Замолићу патријарха да васкршње службе буду одржане без верника, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Разговарали смо око Васкрса, не можемо да правимо изузетке, важно је да сачувамо животе људи, поново ћу да позовем патријарха Иринеја и замолим да службе буду одржане без присуства верника, рекао је председник Србије Александар Вучић после састанка са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.

Вучић је казао како је сигуран да ће све наше телевизије бити заинтересоване да одрже преносе васкршњих литургија, како би верници могли да их прате.

И Додик је рекао да би сви требало да следе пример Митрополије црногорско-приморске, која је позвала вернике да остану код кућа и која ће одржати литургије без присуства верног народа.

(Спутњик, 15. 4. 2020)

Александар Вучић: Имамо охрабрујуће резултате у претходна 24 сата

Имамо охрабрујуће резултате у претходна 24 сата када је здравље људи у питању, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Он је рекао да у последња 24 сата постоје охрабрујуће новости у вези са епидемијом вируса корона.

Милорад Додик и Александар Вучић (Фото: Танјуг/Димитрије Гол)

Вучић је у изјави после састанка са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком рекао да ће о тим вестима више говорити доктори на конференцији у 15 сати, али да је страховито важно да грађани буду дисциплиновани наредног викенда.

„Замолио бих пензионере, посебно у урбаним срединама за које видим да излазе напоље и у продавницу, да се стрпе још мало и да покажу још мало снаге, јер је и даље велика опасност, и даље је вирус прилично снажан, мада не мислим да има онолику снагу као на почетку“, рекао је Вучић и замолио све грађане да поштују мере Владе Србије.

(Спутњик, 15. 4. 2020)

Наслов и опрема: Стање ствари



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Да и ја изнесем своје мишљење поводом ове хајке на цркву и православље . Да се разумемо ако каже
    “струка” да мора карантин онда би по мени ( и по многима са којима имам контакт) тај карантин требало да важи за све .Од радника до председника итд . Али у Србији није тако јер пола Србије је затворено у “четири зида” а она друга половина иде на посао , јер западне фирме не желе да се држе ” струке ” па је у народу кружило питање како они који иду на посао и у производном су ланцу , значи један до другога не шире заразу а верници ( не ризичне групе 65 плус ) који желе да иду у цркву су по тој ” струци ” ризик да ће се зараза проширити !!!!! Или је овај вирус паметан па напада само вернике СПЦ. Да се не упуштам у путешествија председника државе чије дете има вирус а он је на сваком месту . И да цитирам повереницу за људска права : „Србија је отворено и толерантно друштво равноправних људи, које свима пружа једнаке могућности “ а како то пружа једнаке могућности ако једни могу све а они други ништа .У овом случају Срби у православној Србији немају право на религију и немају право на литургију . А ти народе ако још увек имаш мозга памти .

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading