Ана Брнабић: Ово је ратно стање, али на молбу председника повлачимо уредбу о информисању

Борићемо се више, биће нам потребан додатни напор, рекла Брнабић и додала да ово ванредно стање у Србији заиста јесте ратно стање

Ана Брнабић (Фото: Танјуг/Слободан Миљевић)

Влада Србије ће данас, на молбу председника Александра Вучића, повући одлуку о информисању током ванредног стања због пандемије корона вируса, изјавила је премијерка Ана Брнабић.

Брнабић је рекла да је Србија урадила све како би грађани Србије били информисани тачно и правовремено и како ниједна информација не би била сакривена од јавности, али да ће повући недавно усвојену одлуку како се не би „бацила сенка на све на чему је држава мукотрпно радила“.

„Иако верујем да ова уредба штити све, грађане, медицинске раднике и породице, од лажних вести и непроверених информација, да се не би бацила сенка на све што смо мукотрпно радили, влада ће данас, пре заседања кризног штаба, повући ову уредбу“, рекла је Брнабић.

Она каже да верује да ће због повлачења уредбе држава много више времена провести у борби са лажним вестима, које се, како каже, свакодневно пласирају.

У том смислу, помиње лажну вест о 24-часовној забрани кретања, да су активисти СНС тражили новац да би донели помоћ, те да у клиничким центрима нема опреме.

„Борићемо се више, биће нам потребан додатни напор“, рекла је Брнабић и додала да ово ванредно стање у Србији заиста јесте ратно стање.

Влада Србије је усвојила Закључак о информисању у време пандемије који прописује централизацију јавних информација о пандемији током ванредног стања.

Та одлука предвиђа да се све информације у вези са пандемијом саопштава премијерка Ана Брнабић или особа коју овласти кризни штаб.

Наслов и oпрема: Стање ствари

(Спутњик, 2. 4. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

 1. “Ана Брнабић: Ово је ратно стање, али на молбу председника
  повлачимо уредбу о информисању“

  Непојмљиво је да Председница Владе суспендује неку раније донету
  одлуку на основу МОЛБЕ Председника Државе, који, у том смислу,
  нема никаква законска овлашћења да тако шта тражи, захтева или моли.
  Може да замоли само приватно, лично, али то не би требало да има
  икакво правно дејство.
  Ово, невероватно, личи као на личну, приватну молбу?!
  До сада је информисање ишло свакодневно, од стране представника
  Владе РС, самог Председника и чланова стручног дела Кризног штаба.
  Шта ту није ваљало?
  Све је било у реду!
  А што се тиче “лажних“’вести, па неће се ваљда председница Владе РС,
  Председник Србије и Кризни штаб бавити тим проблемом; то је у
  надлежности органа абезбедности.

 2. Лезбјка, педер и дезертер објашњавају Србима шта је ратно стање. После подне демантују оно што су пре подне рекли, а боре се против лажних вести. Новинарку су пустили само зато што ради за америчку агентуру и има директну заштиту Америке. Али зато онога другога неће пустити до краја своје владавине. Забране, па дозволе шетњу паса. Укину градски превоз, али терају на рад. Пре подне мора да се ради, а после подне мора да се поштује полицијски час. Све је контрадикторно. Ко бре да вас поштује и ко да слуша ваше глупости? Препуштени смо сами себи, вашој глупости и надмености и стихији приватних послодаваца. Баш као што ћете ви бити пуштени низ воду и дочекани с наше стране оберучке. Нисмо ни ми као народ оргаизовани ништа боље, али биће то спонтани, топао дочек. Штета је само што га нећете упамтити.

 3. … пошто смо утврдили да су сви легли на руду. Идемо даље.

Оставите коментар