Ричард Гренел: Са Вучићем и Тачијем у мом присуству се није причало о подели Косова

Лажна вест. О томе се никада није разговарало у мом присуству. Едвард Џозеф је овде непромишљен, твитовао је Ричард Гренел

Ричард Гренел, Хашим Тачи, Роберт О’Брајан и Александар Вучић у Вашингтону (Фото: Твитер налог Хашима Тачија)

Специјални изасланик Беле куће за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел демантовао је на Твитеру да је са председницима Србије и Косова у Белој кући недавно разговарао о споразуму две стране заснованом на принципу поделе Косова, пише Глас Америке.

Мишљење да је разграничење било тема састанка је у разговору за Глас Америке изнео амерички аналитичар Едвард Џозеф, предавач на универзитету Џонс Хопкинс.

https://platform.twitter.com/widgets.js
„Лажна вест. О томе се никада није разговарало у мом присуству. Едвард Џозеф је овде непромишљен“, твитовао је Гренел.

Ричард Гренел је неколико пута на Твитеру негирао наводе да пожурује Београд и Приштину у постизању свеобухватног споразума, али и потврђивао да подржава решење, које усагласе учесници преговора.

После Гренела, такође на Твитеру, реаговао је и председник тзв. Косова Хашим Тачи, који је поручио да је „разочаравајуће видети како неки аналитичари тако лако стварају своје измишљене планове (размена територије, подела, аутономија) и приписују их онима који покушавају да постигну историсјки споразум између Косова и Србије“.

https://platform.twitter.com/widgets.js

„Ширење лажних планова и вести, неће помоћи у овом процесу“, закључио је Тачи.

Опрема: Стање ствари

(Глас Америке/Н1, 7. 3. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар