Игор Вуковић: У Србију прво пуштати жене и децу мигранте

Чињеница је да су избеглице у тешком егзистенцијалном положају и у таквим условима требало би прво збринути најугроженије – жене и децу

Чамац с мигрантима приспео на обалу Лезбоса, 2. 3. 2020. (Фото: Михаел Вараклас/АП Фото)

Нова мигрантска криза ставља Србију и све њене грађане у веома неповољан положај. Вучићев режим који је потписао споразум са Аустријом, као и Даблински и Маракешки споразум, где се обавезао на прихват миграната, њихово третирање као грађана УН-а и медијску заштиту, долази у ситуацију да ће ово поље бити оно на коме ће црвено-црна коалиција направити највеће штете Србији.

Предлажем да Влада Републике Србије донесе одлуку по коме ће прихватати само број миграната сразмеран величини Србије у односу на друге државе Европе, те да ће сви ти мигранти бити жене и деца. Тачније, прво прихватити жене и децу, а ако нам у оквиру квоте преостане места и мушкарце.

Чињеница је да су избеглице у тешком егзистенцијалном положају, са слабим условима за живот. У таквим околностима, прво се брине о најугроженијима. Деци и женама.

За овај предлог очекујем подршку од читавог НВО сектора, свих медија и бораца за људска права.

Предлог да прво збрињавамо жене и децу не улази у приоритетно питање на тему миграната, већ брине о људским правима најугроженијих међу њима.

Аутор је генерални секретар Напредног клуба

Опрема: Стање ствари

(Напредни клуб, 4. 3. 2020)

Прочитајте јошКатегорије:Преносимо

Ознаке:, , , ,

1 reply

  1. У којој је то земљи, која се граничи са Србијом, рат или природна катаклзма, да би неко, из те земље, морао да бежи у Србију? Ово су ИЛЕГАЛНИ ЕКОНОМСКИ МИГРАНТИ, без обзира да ли су жене, деца или одрасли мушкарци. Не треба пустити никога! Нема ни једног јединог разлога да Србија, БИЛО коме, без уредне туристичке или пословне визе, дозволи улазак.
    Војска на границу са наређењем да заустави илегалан улазак и укидање азила. Њих има толико да све мање од овога води у грађански рат у Србији.
    Срамно кукање на власт док се заговара инвазија на Србију.

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s