Маракешки споразум: Мигранти постају приоритет

Нови пакт подразумева да се мигранти третирају као држављани УН, са посебним правима, тако да је сваки мигрант фактички као „држава у држави“

Фото: patriot.rs

У Мароканском граду Маракешу, 10. и 11. децембра, одржана је међународна конференција под окриљем УН-а на којој је усвојен и потписан Глобални споразум за миграције. Број држава које су дале подршку овом споразуму је потпуно ирелевантна информација, јер међу њима већина није уопште угрожена мигрантима, док одређен број њих управо производе ове криза од којих људи траже уточиште по Европи, а сада гласањем одлучују…

На конференцији је као један од главних аргумената за споразум истакнута потенцијална млада радна снага која ће освежити економије у државама у развоју!?

Нови пакт подразумева да се мигранти третирају као држављани УН, са посебним правима, тако да је сваки мигрант фактички као „држава у држави“, такође пакт подразумева и посебан вид извештавања, тј. само позитивне вести могу да се емитују, док ће негативно бити санкционисано. Пактом ће се, такође, уврстити ново „људско право“ неометана миграција, и експресно добијање пасоша, односно држављанства, где се буду населили!

Некадашњи шофер Јоргованке Табаковић, републикански министар Ђорђевић, потписао је у име Србије овај споразум, и тиме на напредњачку владавину додао још једну велику мрљу. Који је њихов поглед на будућност, док породиљама ускраћују примања, младе терају из земље, а мигрантима дају сва права и предности?

Као закључак навешћемо неке од држава које нису потписале овај штеточински споразум: Пољска, Мађарска, Словачка, Чешка, Аустрија, Италија, Швајцарска, Бугарска, Словенија, Литванија, Естонија, Летонија.

(Напредни клуб, 13. 12. 2018)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading