Бакир Изетбеговић: Политичарима из РС морамо одговорити чврсто и без попуштања

Неће моћи да разбију БиХ, Уставни суд неће остати без иностраних судија, патриотске политичке снаге неће устукнути пред дрскошћу, поручио Бакир Изетбеговић

Бакир Изетбеговић (Фото: РТРС)

Лидер СДА Бакир Изетбеговић сматра да одговор на најављену блокаду рада државних институција политичара из Републике Српске треба да буде чврст и без пристајања на ултиматум. Морамо одговорити чврсто и без попуштања, рекао је Изетбеговић.

„Мировни споразум, Устав и закони се морају поштовати. Нема ни говора да ћемо пристати на ултиматум и ослабити Уставни суд, који је један од посљедњих механизама којим се могу поправљати ствари у БиХ“, рекао је Изетбеговић за сарајевски портал Кликс. Он сматра да би то питање требало да пресијеку ПИК, ОХР и Тужилаштво.

„Ако то не учине, ући ћемо у политички лимб који ће потрајати. Неће моћи да разбију БиХ, Уставни суд неће остати без иностраних судија, патриотске политичке снаге неће устукнути пред дрскошћу и пријетњама стране која слави ратне злочинце“, запретио је он.

Како додаје, политичка криза ће се пренијети на економију, а тада ће, увјерен је, на удару бити први они који су кризу изазвали, док је Федерација БиХ економски јача.

„На сваки сценарио смо у протеклих 30 година имали одговор, зашто не бисмо и на овај? Све што неодговорни и бахати политичари буду радили, себи ће радити. И биће криви за све што се може десити. Ми  ћемо учинити све да их уразумимо, да сачувамо мир, сигурност и стабилност, да смањимо штете изазване ирационалним дјеловањем. Све што тражимо јесте да се поштује Устав и закони. И поштоваће се“, рекао је Изетбеговић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТРС/Искра, 15. 2. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Nije mi jasno zasto taj ustavni sud ,donosi protiv republike srpske odluke? Ajde malo protiv BiH

Оставите коментар