НАТО: Не мешамо се у унутрашње ствари чланица, па ни Црне Горе

Слобода изражавања важна је у свакој демократији – све док се то ради на миран начин, одговорили су из НАТО-а на упит подгоричких Вијести

Истицање застава НАТО и Црне Горе (Фото: Стево Васиљевић/Ројтерс)

НАТО се не меша у унутрашње ствари својих чланица, а слобода изражавања је важна у свакој демократији све док се то ради на миран начин, речено је за подгоричке Вијести из те алијансе, а поводом најновијих догађаја у вези са спорним Законом о слободи вероисповести.

На питања Вијести да ли је алијанса обавештена о дешавањима у Црној Гори, да ли прати ситуацију, да ли сматра да постоји безбедносни ризик и каква је пракса НАТО-а када у држави чланици постоји та врста ризика, из НАТО-а су поручили:

„НАТО се не меша у унутрашње ствари. Слобода изражавања важна је у свакој демократији – све док се то ради на миран начин”, речено је подгоричком дневнику из те алијансе, преноси Танјуг.

Вијести подсећају да је председник Црне Горе Мило Ђукановић недавно у интервјуу Телевизији Црне Горе рекао да није тачно да је због одржавања литија Црна Гора звала НАТО у помоћ, али је рекао да је Црна Гора, као одговорна чланица, разменила информације с тим у вези са алијансом.

„Вишак очекивања од ЕУ ни од НАТО-а нисам имао, али бих волео да видим, да ове информације мало продрмају и бриселску администрацију и у другим центрима, да се схвати да време на Балкану дефинитивно не стоји. Очекивао бих да Европа схвати да је ово време за одлучну акцију и да не прима западнобалканске државе без претходно испуњених услова, али да свако може да напредује ако испуни услове”, рекао је тада Ђукановић.

Из Ђукановићевог кабинета јуче су поновили те наводе.

Црна Гора је чланица НАТО-а од 2017.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 2. 2020)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Овакво саопштење знаћи да ће НАТО свакако интервенисати у Црној Гори, ако и кад буде сматрао за сходно. У ствари, слањем некакве јединице за дејства против „малигног руског утицаја“ то се већ дешава.

Оставите коментар