Марко Милачић: Да би Црна Гора била слободна морају пасти и Закон и режим

Најава одлагања примјене Законаје још један покушај Владе Црне Горе да превари на ситно, да покуша да се извуче из пат позиције у коју је сама себе довела

Марко Милачић (Фото: Фејсбук страница Марка Милачића)

Влада Црне Горе навикла је да се користи незаконитостима, да манипулише грађанима најављујући нешто што се на ниједан црногорским прописима одређен начин не може десити.

Таквим маниром најављује и могућност одлагања примјене Закона о слободи вјероисповјести, очигледно као пробни балон, који Влада размишља да предложи као алтернативно рјешење већ извјесне и очигледне кризе на свим нивоима у Црној Гори. Рјешење које је планирала да понуди Влада Црне Горе подсјећа на причање бајки дјеци предшколског узраста која у њих већ, у приличном дијелу, не вјерују.

Влада Црне Горе нема Уставну могућност да суспендује или одлаже примјену било ког закона, па ни Закона о слободи вјероисповјести, будући да је влада извршни, а не законодавни орган власти. Сва надлежност за одлучивање о примјени или непримјени закона је на Скупштини Црне Горе, која може одложити примјену закона кроз усвајање измјена и допуна закона или кроз доношење новог закона, док Влада са тим не може имати никакве везе.

Овакво уређење уставно-правног поретка Црне Горе учи се на другој години правног факултета, у оквиру предмета уставно право, а знање о њему представља азбуку свих правника, па и премијера Душка Марковића, који је дипломирани правник, а ком је до танчина јасно које су његове надлежности и могућности као премијера Црне Горе на утицај примјене или не примјене било ког закона, уколико је господин Марковић полагао уставно право и уколико није изгубио из вида одредбе уставног права Црне Горе, будући да је Правни факултет завршио и уставно право учио у Крагујевцу, дакле Републици Србији.

Мило Ђукановић и Душко Марковић (Извор: ИН4С)

Ријеч је о још једном покушају Владе Црне Горе да превари на ситно, да покуша да се извуче из пат позиције у коју је сама себе, предлогом Закона о слободи вјероисповјести, довела.

Господине Марковићу, не заваравајте се, црногорски народ не насједа на ваше подвале.

Закон о слободи вјероисповјести мора бити повучен из правног поретка Црне Горе доношењем закона којим се овај закон проглашава неважећим, или законом о измјенама и допунама овог закона којима се његове скандалозне одредбе мијењају, а након тога ви из ДПС се морате повући из уставно-правног поретка ове државе ако желите да се народ повуче са улица.

Да би Црна Гора била слободна мора пасти и Закон и режим.

Аутор је председник Праве Црне Горе

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Марка Милачића)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

Оставите коментар