Горан Весић: На искушењима као у време Светога Саве, Вучић води Савину дипломатију

Као што је Сава у раном Средњем веку успео да дође и до египатског двора, тако данас Вучић будућност Србије осигурава сталним контактима са најважнијим званичницима

Горан Весић (Фото: Танјуг/Беоинфо)

Заменик градоначелник Београда Горан Весић изјавио је да се Србија налази под истим, или не мањим искушењима него у време Светог Саве, оценивши да председник државе Александар Вучић води Савину дипломатију успостављања контаката.

Као што је Сава у раном Средњем веку успео да дође и до египатског двора, тако данас Вучић будућност Србије осигурава сталним контактима са најважнијим званичницима Кине, Сједињених држава, Русије, Немачке и Француске и сарадњом са суседима, написао је Весић на свом Фејсбук налогу.

Весић је, поводом славе општине Врачар – Светог Саве, указао да је Савино најзначајније дело аутокефалност Српске православне цркве.

„Оно је значајно не само због цркве, већ због и улоге коју је она одиграла у нашем друштву и очувању нашег народа, пре свега под вековном турском окупацијом. Зато је данас Србија као и пре осам векова поново постала велика“, констатовао је Весић.

Весић је најавио да ће средином године на Савском тргу, који се сада реконструише, бити постављен споменик Стефану Немањи, оснивачу средњовековне српске државе.

На јесен, после 85 година, биће завршен Храм посвећен Немањином сину, духовном оцу нашег народа и првом српском архиепископу Светом Сави. Добили смо велику част да будемо генерација која ће завршити ова два велика дела, додао је он.

„Нисмо ту част само добили, већ смо је и заслужили јер смо велике напоре учинили да се ова дела догоде. Прво Вучић, а потом и сви ми који радимо са њим. Зато треба да будемо поносни, јер то су дела због којих се живи“, закључио је Весић.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 27. 1. 2020)

Прочитајте још



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

5 replies

  1. Једина сличност Вучића са Светим Савом је ничим заслужен орден Светог Саве који је Вучић добио ономад…

  2. Kakva blasfemija!!! Nije Aleksandar Vučić najveći Srbin posle Svetog Save, nego je Sveti Sava najveći Srbin posle Aleksandra Vučića!!

  3. Вучић, осведочени издајник, изрод и лопов, води политику кумровечког вепра.

  4. Каква лаж,све што се дешава у Цг исто чека и Србију .Нажалост доста народа није свестан .Нашег владара само занима моћ то јесте власт.Народ и Црква му нису приоритети а доказ је да само он напредује као патриота ,економиста,правник,судија ма у сваком смислу.

  5. To je strahota, da jednog bogohulnika, lažova i preveranta, pljačša i zaštitnika ubice poredi sa Steim Savom. BEZOČNOST I DRSKOST; CINIZAM I LAŽ

Оставите коментар