Драгослав Пакић: Уби нас прејака цев

Да ли рукама које, можда, нису невине могу помоћи рукавице од невине вуне?

Зорана Михајловић (Фото: Фејсбук)

Њена бивша екселенција екс(центрична) амбасадорица, или амбасада, (нико није сигуран како се, због родне равноправности, реч амбасадор у женском роду правилно изговара), у пријатељској и краћој посети полицијској станици, дала је свечану изјаву да је њена „цев у главу“ била намењена Бранку Миљковићу који је то, будући да је песник и може предвидети догађаје који следе, и признао стиховима „Уби ме прејака цев“!

Полиција је захтевала да се у станицу приведе и поменути Миљковић како би и лично потврдио своја песничка сновиђења, али им је из Ниша дојављено да је поменута особа тренутно одсутна из оправданих разлога.

Због непотребне употребе ничим изазване прекомерне силе, насилничко и брутално понашање полиције и провладиних таблоида, осудила је читава Друга Србија објашњавајући да су амбасадоричине цеви, као и њене многе друге тврдње, углавном празне и безопасне.

У антивладиним таблоидима је наглашавана тврдња да је њена цев, за разлику од оних Јова Бакића, уперена у сопствену главу која је такође, као и цев, приметно празна.

Весна Пешић (Фото: Н1)

Ангажована интелектуална елита, која, кад већ није у стању да уреди међусобне односе, прелази на уређивање ТВ програма, износи експертно мишљење да су цеви дотичне твитер стваратељке исте као и оне положене у српску земљу под изговором да су ту ради Турског тока. Цеви, које су иначе шупље не само изнутра, него и са сваке друге, нарочито бугарске стране, су на исти начин празне и не служе ничему.

„Боље је да су празне него да нам њима поново дотеку Турци“ – кажу полагатељи цеви.

У Пешчанику се подигла божанствена пешчана олуја коју ни ате(о)иста Теофил, крстоносац књижевне критике на литијама новог литерарног таласа, не успева да смири и приведе миру на земљи и љубави међу људима.

У истом походу за правду и истину без крста часног и слободе свете, свим борцима против српског фашизма, доказани антиантиста Филип Давид, скида не само качкет, него и панталоне. Потез за сваку похвалу. Капо доле!

Филип Давид (Фото: Време)

Знанствени радник(ца) и признати(а) истраживач(ица) Марини(ка) Тепић(ка) је, не само открила, него и на TV N1 објавила да су нас у ватерполу Шпанци не само победили, него још и на пенале. Због чега су их и укинули.

Такође признати професор Сарајевског универзитета открива да у Босни никада нису живели Срби, него Бошњаци православне вере који су веровали у Светог Саву, писали ћирилицом, говорили српски и деци давали накарадна имена као Милутин, Миодраг, Радослав тако редом. Професор је признат јер је доживео јавно признање да не зна ништа о ономе што предаје својим студентима који га иначе и не слушају јер су о томе, шта признати професор предаје, они научили још док су у пеленама били. Остало је нејасно да ли професор предаје или се предаје злим дусима.

И тако једно по једно откриће, јавно признање и отворена борба против фашизма иде ка промени свести накриво насађених Срба који би мало по мало већ колико мало сутра, морали прихватити нова научна сазнања да између великосрпског и великосрбијанског фашизма нема никакве разлике макар Хандке добио и десет Нобела без обзира што се томе отворено, поштено и зналачки противи признати антисрбофашиста Давид чији је надимак Голијат. Тако га зову јер је губитник на сваком пољу, чак и литерарном, осим на пољу освајања књижевних награда.

Сенадин Лавић (Фото: Све о Српској)

У атмосфери где се, осим загађеног ваздуха, не види ко је ко и ко је против кога, министарки, која носи рукавице од невине вуне вредне три радничке плате, ништа не би вредело да, изазивајући на двобој, означеном противнику баци рукавицу у лице јер је противник радији бацању мишева. Такође невиних. Зна се да би противник главом без обзира на општу ситуацију, побегао заједно са њом. Рукавицом.

Да ли рукама које, можда, нису невине могу помоћи рукавице од невине вуне? Вуне од првог шишања невиног јагњета.Categories: Сатиристика

Tags: , , , , ,

Оставите коментар