Ентони Годфри: Сви да учествују на изборима

Надамо се да ће сви учествовати на предстојећим изборима, изјавио је амерички амбасадор Ентони Годфри

Ентони Годфри у Лесковцу (Фото: Н1)

Амбасадор САД у Србији Ентони Годфри је у Лесковцу на кратко посетио Скупштину града у којој је у току седница и обратио се одборницима, којима је поручио да се нада да ће сви учествовати на предстојећим изборима.

„Надамо се да ће сви учествовати на предстојећим изборима, да ће сви имати приступе информацијама о идејама свих кандидата на изборима, као и да ће бирачи имати могућност да изразе своју вољу и мишљење о свим кандидатима“, казао је Годфри.

У тренутку када је Годфри напуштао скупштинску салу, градоначелник Горан Цветановић га је речима „екселенцијо, дис из опозиција“ упознао са члановима одборничке групе „За Лесковац заједно“, која једина учествује у раду Скупштине и врло оштро критикује рад локалне власти.

Годфри је пре тога у Лесковцу рекао да САД желе да земље западног Балкана живе у миру, а да посета специјалног изасланика председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела Србији показује заинтересованост председника САД Доналда Трампа и САД за западни Балкан.

Он је рекао да САД желе да земље западног Балкана живе у миру и да у региону владају демократске вредности, а изразио је радост што види да Србија напредује.

„Надам се да ћемо моћи да направимо неки замајац, јер одсуство дијалога између Београда и Приштине не помаже. Све што можемо да урадимо је да подржимо вредност дијалога“, додао је Годфри.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 23. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар