ШАРЧЕВИЋ АУТОМАТСКИ: Од следеће године деци ће предавати роботи!

Можда још нећемо имати летеће аутомобиле и плату од 900 евра, али већ догодине крећемо са роботима уместо размажених људи-наставника, преноси С*ање ствари поенту министра просвете

Младен Шарчевић најавио да ће наставници-роботи имати прстен на малом прсту десне руке (Фото: Танјуг/Раде Прелић)

Београд, 16. 1. 2020. (С*ање ствари) – Министар просвете, науке и високотехнолошког развоја Младен Шарчевић најавио је сензационални обрт у образовању и васпитању ученика у Србији: уместо класичних наставника од следеће године у учионицама ће деци предавати роботи!

Пројекат је реализовала приватна школа (чији је власник био М. Шарчевић док није распоређен на дужност министра) у сарадњи са Универзитетом у Пекингу, који је већ ове године покренуо пилот-пројекат замене класичних наставника роботовизованим.

„Можда још нећемо имати летеће аутомобиле и плату од 900 евра, али већ догодине крећемо са издржљивим роботима уместо размажених људи-наставника“, поентирао је министар просвете и роботског развоја.

Шарчевић је навео и бројне предности роботизованог наставног кадра: не једе, не пије, ако цркне на часу – никоме се не плаћа одштета, ако га пребију ученици – само се замене сломљени делови, не тражи надокнаду за превоз и, у овом тренутку најважније, не смета му – но чак и добро дође – максимално загађени ваздух!

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Вести као да су праве ?
    Ево још две :
    – Председник Александар Вучић је донео одлуку да новац који је био намењен изградњи стадиона буде употребљен за куповину компјутера школској деци.

    – Ана Брнабић саопштила да ће се средствима предвиђеним за београдску жичару и јарбол, цела Србија прекрити бесплатном WI FI мрежом.

Оставите коментар