Позив на седми округли сто Реинтеграција или разграничење – разговори о будућности Косова и Метохије

Седми округли сто из циклуса Реинтеграција или разграничење – разговори о будућности Косова и Метохије  одржаће се 16. 1. 2020, на Машинском факултету у Београду, са почетком у 14 часова

Седми округли сто из циклуса „Реинтеграција или разграничење – разговори о будућности Косова и Метохије“ одржаће се у четвртак, 16. јануара 2020. године, с почетком у 14 часова, у Свечаној сали Машинског факултета у Београду (други спрат, бр. 211). Провизорно време трајања округлог стола: 16.30/17 часова.

На овом научно-стручном скупу, где ће нагласак бити на геополитичким аспектима косовско-метохијске кризе, наступиће:

  • академик др Славенко Терзић
  • др Миша Ђурковић, научни саветник
  • проф. др Милош Ковић
  • др Александар Раковић

Модератор: проф. др Часлав Д. Копривица

Процењујући штетност изостанка националне сагласности у погледу оптималног решења за будућност косовскометохијског дела Србије, сматрамо да је дужност српске академске заједнице да понуди свој прилог решавању овог животно важног питања. Из тог разлога окупили смо компетентне учеснике из различитих области, који ће с различитих становишта да понуде своје прилоге налажењу решења.

У контексту најновијих догађања у Црној Гори, излагачи ће, поред осталога, указати и на суштинске историјске, геополитичке и друге везе између косовскометохијске и црногорске кризе.

Позивамо вас да присуствујете овом догађају,

Иницијативни одбор Округлих столова
проф. др Миломир Степић
проф. др Милош Ковић
проф. др Часлав КопривицаCategories: Моба

Tags: , , , , ,

Оставите коментар