Александар Вучић: Тенковима на Црну Гору нећу

Тенковима на Црну Гору нећу, време српске неодговорности је прошло, поручио је председник Србије Александар Вучић

Обраћање Александра Вучића (Фото: Танјуг)

Спреман сам увијек да разговарам са Ђукановићем, али ми морамо да бринемо о 28,73 одсто Срба у Црној Гори, истакао је предсjедник Србије Александар Вучић.

Он је на питање о односу њега и предсjедникa Црне Горе Мила Ђукановића рекао да је у интересу да се посао ради за добробит свих.

„Урадили смо Српску кућу коју нико није хтео у Црној Гори, издвојили смо новац за српске институције, не угрожавајући суверенитет Црне Горе. Ја никада нисам био у званичној посети тој земљи. Разговарао сам са Ђукановићем у Тирани и изнео сам свој став, он је рекао свој. Жао ми је што се владајућа партија у Црној Гори наљутила и то се види из њиховог саопштења. Спреман сам увек да разговарам са Ђукановићем, али ми морамо да бринемо о 28,73 одсто Срба у Црној Гори. Увек кажем ако имате неки рационалан одговор понудите га, а ако не онда га пронађите у будућности. Поносан сам на српски народ у Црној Гори који држи подигнуто главу“, истакао је Вучић. Вучић је додао и да колико има оних који га оптужују што није подигао „секиру на Црну Гору“ толико има и оних који говоре да је напао Црну Гору, преноси Б92.

Он је истакао и да је посао Ђукановића, као и његов да раде и у интересу Србије и Црне Горе, као и да је увијек избјегавао да каже тежу ријеч.

Подсјећа да је Србија уложила у Српску кућу 3,5 милиона евра, да је уложен новац у одржавање и рад српских националних институција, али да се мора подржати интегритет те земље.

Каже и да је Ђукановићу пренио шта мисли о правима српског народа, да је он поштен, отворен и искрен и да није претјерао.

„Жао ми је што се владајућа партија наљутила, а видео сам то по саопштењу ДПС, али моја улога је да водим рачуна о 28 одсто српског живља у Црној Гори“, каже Вучић.

Он је представнике међународне заједнице упитао која права имају Албанци са 25 одсто у Сјеверној Македонији, а која Срби у Црној Гори и затражио рационалан одговор на несразмеру у броју и правима Срба и Албанаца у те две државе.

Каже и да је захвалан нашем народу што држи главу високо подигнуту.

Поводом примедби дијела друштва да је мање активан од народа, свестеника, навијача… одговара да је он предсједник републике и да су његове обавезе другачије.

„Ја морам да водим рачуна о интересима Србије“, поручује.

Каже и да га једни оптужују, јер није „потегао сјекиру“ на Црну Гору, а други – да је крив за наводну „агресију“, што му пребацују из Апела 88.

„Тенковима на Црну Гору нећу, време српске неодговорности је прошло“, каже Вучић и додаје да је вријеме за договоре, али не на уштрб Србије.

„То је рационално и одговорно, они који би да ратују би ратовали 24 сата, а после у кафића“, напомиње.

Не верује да ће Црна Гора промијенити одлуку о спорном Закону о слободи вјероисповјести, али сматра да је ово пробудило српски народ у Црној Гори.

„Не само у Црној Гори, већ и у Србији, РС, колико осећају неправду, јер све што је дозвољено другима, Србима није… Ја сам то рекао и међународној заједници“, рекао је и додао да нисмо у лакој ситуацији.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 12. 1. 2020)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Нити си ти икад радио у интересу Србије, нити он у интересу Црне Горе. Ви радите за себе и по налогу других.
    А како и да се договорите он говори црногорски, ти кинески.

  2. Znate onu: Ako je neka žena rešila da usreći nekog muškarca, tom jadniku nema pomoći.
    Liči, je ‘l da!?

  3. Нисам знао да Јапајанац има личе тенкове?
    Докле ћемо ми да слушамо овакве коментаре?
    Ови са ћошка који се наливају пивом сваки дан могли би , комотно, да му одрже час из политичке дипломатије.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading