Министарство спољних послова Србије: Најоштрије осуђујемо паљење црногорске заставе

Министарство спољних послова најоштрије осуђује паљење црногорске заставе, објављено је на сајту тог министарства

Запаљена застава истакнута на Амбасади Црне Горе у Београду (Фото: Твитер профил Делије Север)

Министарство спољних послова Србије најоштрије је осудило паљење црногорске заставе на згради амбасаде те земље у Бепграду, оценивши да „то иде на руку онима који одговорност за кризу у Црној Гори покушавају да пребаце на Србију“.

Не улазећи у коментаре различитих изјава из Црне Горе у којима се покушава одговорност за кризу у Црној Гори лажно пребацити у Србију, а не због доношења Закона о слободи вероисповести, који је уперен против српског народа и СПЦ, Министарство спољних послова најоштрије осуђује паљење црногорске заставе“, објављено је на сајту тог министарства.

Додаје се да такав чин само иде на руку „непријатељима српског народа“ и нарушава углед Србије.

Покушај демонстраната да ватрометом запале заставу Црне Горе истакнуту на Амбасади у Београду (Фото: Радио Слободна Европа)

Премијер Црне Горе Душко Марковић написао је у петак ујутру на Твитеру да покушај паљења заставе представља нецивилизацијски атак на Црну Гору и додао да је „запрепашћујући однос власти Србије“.

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић је нешто касније позван у Министарство спољних послова у Подгорици због покушаја паљења црногорске заставе и „континуираних насртаја на црногорску заставу и амбасаду у Београду“, саопштило је Министарство у подгорици.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Н1, 3. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар